• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Handlovskí basketbalisti odštartovali predsezónnu prípravu a v druhý augustový pondelok sa na úvodnom tréningu stretli výlučne slovenskí hráči. Legionári by sa k nim mali pridať od nastávajúceho týždňa. S nimi na hornú Nitru pricestuje aj ďalšia posila, ktorou sa stane 185 cm vysoký rozohrávač Keon Clergeot. Americký, 25-ročný rozohrávač je zároveň štvrtým legionárom, ktorý bude hájiť handlovské farby. Na Slovensko prichádza odovzdať skúsenosti z univerzitnej súťaže NCAA, kde vystriedal tri tímy a po zisku absolventského diplomu ho zlákal európsky basketbal.

Rodák z floridského mesta Winter Haven začínal s veľkým basketbalom v Memphise, kde nastúpil na štúdium vysokej školy. Tam ale zotrval iba jediný rok a v sezóne 2017/2018 už obliekal dres ďalšieho univerzitného celku Massachusetts. Trojročné štúdium ukončil v súťažnom ročníku 2019/2020 a jeho ďalšou zastávkou sa stal univerzitný celok Southeastern Louisiana University. Tu pôsobil posledné dva roky a v uplynulej sezóne odohral v jej drese 33 zápasov. V nich si vytvoril priemer 12,9 bodu na jedno stretnutie.

Keon Clergeot by mal v Handlovej zastávať pozíciu klasického rozohrávača. Zároveň sa stal druhou a poslednou americkou posilou Baníka. "O svojom novom klube a slovenskej lige som predtým príliš veľa nepočul. O Handlovej som sa dozvedel od môjho agenta a vtedy som si začal prezerať videozáznamy zápasov z uplynulej sezóny. Následne som mal možnosť rozprávať sa s trénerom Bujanom a po tomto rozhovore som sa cítil veľmi dobre. Okamžite som vedel, že sa chcem pripojiť k handlovskému tímu. Som pripravený Handlovej odovzdať najviac, koľko je v mojich silách. Mojim cieľom je víťaziť a byť čo najviac nápomocný svojim spoluhráčom. Čaká ma prechod z amerického na európsky basketbal, no mnoho trénerov mi už v minulosti povedalo, že som na Európu ako stvorený. Teším sa na nové prostredie, fanúšikov, na nových ľudí a samozrejme na nové zážitky. Neviem sa dočkať príchodu do svojho nového bydliska," vyhlásila čerstvá posila Baníka. 

Na handlovskej súpiske tak zostáva ešte jedno voľné miesto. To by už ale čoskoro mal obsadiť pivot, ktorého výber musí tréner Tihomir Bujan spolu s vedením klubu poriadne zvážiť. „V súčasnosti máme viac alternatív a rokujeme s niekoľkými podkošovými hráčmi. Toto rozhodnutie je jedno z najťažších, veď pozícia centra je počas celej sezóny pre každý tím nielenže nesmierne dôležitá, ale povedal by som že kľúčová. Výber nechávame na trénera, ktorý by nám už čoskoro mal predložiť konkrétne meno,“ objasnil Pavel Procner z MBK Baník Handlová.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: lionsports.net