• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Slovenská basketbalová liga ešte stále nespoznala šampióna v ligovom ročníku 2022/2023, no na hornej Nitre začali prípravy do novej sezóny. "Zeleno-čierni" si dali za cieľ, čo najskôr zazmluvniť trénera, ktorý by sa mal okamžite pustiť do práce. A práve to sa im v týchto dňoch podarilo. Po niekoľkých rokovaniach sa dohodli na spolupráci s koučom, ktorý ma ku značke Baník veľmi blízko a ešte ako hráč s ňou získal prvý cenný kov v klubovej histórii. 

Na lavičku Handlovej zasadne Nenad Miloševič

Kontrakt medzi Handlovou a štyridsaťročným lodivodom vyšiel až na druhý pokus. Handlová prejavila o neho záujem už vlani. Handlovský manažment dokonca o tejto spolupráci informoval verejnosť, paradoxne ale musel túto informáciu dementovať, pretože k podpisu zmluvy napokon neprišlo. Tentoraz sa však obe strany dohodli a pre cieľavedomého Srba so slovenským občianstvom je pôsobenie v Handlovej veľkou výzvou.

„Veľmi sa teším, že Handlová prejavila o moje služby záujem. Musím povedať, že si nepamätám, kedy bol už v máji v Handlovej podpísaný tréner a to dokonca v období, kedy ešte stále nie je ukončená predošlá sezóna. To poukazuje na serióznosť manažmentu klubu, ktorý sa chce po vlaňajšom neúspechu vydať správnou cestou. Som rád, že môžem spolupracovať s manažérskou dvojicou Karol Kučera a Palo Procner. Pôsobenie Karola Kučeru je pre mňa dôležité z dôvodu, že ide o trénera s najvyššou licenciou a dlhoročnou praxou. Práve tento fakt bude kľúčový pri tvorbe tímu. Palo Procner sa ujal pozície marketingového manažéra a už teraz je vidieť, že veci ktoré do klubu prináša začínajú fungovať. Patrí mu to za to veľká pochvala. Myslím si, že handlovský Baník sa po rokoch uberá úplne iným, správnym smerom,“ vyhlásil po podpise zmluvy Nešo Miloševič.

Rodák zo srbského mesta Niš po prvý raz zavítal na hornú Nitru pred dvadsiatimi rokmi, kedy v drese Baníka odštartoval svoju profesionálnu kariéru. Za Handlovú odohral celkom päť sezón a získal s ňou dve bronzové a jednu striebornú medailu. V našej najvyššej súťaži vystupoval dlhých sedemnásť sezón a až do ukončenia hráčskej kariéry patril k tomu najlepšiemu, čo sme pod slovenskými deravými košmi mohli vídať. Trénerský debut v rámci mužskej SBL zaznamenal vlani na lavičke lučeneckého BKM, teda v klube, v ktorom svoju úspešnú hráčsku kariéru ukončil.

DSC 7992

"Nešo" Miloševič sa od tejto chvíle môže naplno sústrediť na skladanie kádra a príprave na nadchádzajúcu sezónu. Ako sám dobre vie, stojí pred ním náročná úloha. „Dôležité je budovanie podmienok pre rozvoj mladých slovenských hráčov. Na Slovensku je veľa talentovaných mladíkov, ktorí potrebujú dostať príležitosť. Verím, že sa mi podarí niektorých z nich presvedčiť, aby využili príležitosť dokázať, že na najvyššiu súťaž majú,” skonštatoval bývalý slovenský reprezentant.

V útrobách handlovskej športovej haly veria, že im príchod "Neša" Miloševiča prinesie šťastie podobne, ako pred dvadsiatimi rokmi, pri zisku historicky prvého cenného kovu. Napriek tomu je "Nešo" vo svojich vyhláseniach opatrný. "V súvislosti s predsezónnymi cieľmi nechcem podávať veľké vyhlásenia. Napokon, tím ešte nemáme kompletný. Mojim osobným cieľom je vyskladať v rámci finančných mantinelov klubu to najlepšie, čo basketbalový trh ponúka. Chcem taktiež vrátiť do handlovskej športovej haly fanúšikov. Nie je predsa mysliteľné, aby v jednom z najtradičnejších klubov na Slovensku, chodilo na zápasy sto ľudí. Som si istý, že vyskladáme kolektív, ktorý bude mať charakter a svojou bojovnosťou si handlovského fanúšika získa. Podľa môjho názoru je kľúčom ku každému úspechu disciplína. Záleží mi na tom, aby hráči dôstojne reprezentovali mesto a klub. Som si istý, že práve to basketbalová verejnosť ocení a my vrátime do haly tú starú povestnú atmosféru. Prajem si, aby celé mesto opäť žilo basketbalom," dodal na záver "Nešo" Miloševič.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan