• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Šuškanda z posledných dní sa nakoniec potvrdila, vedenie košického klubu sa rozhodlo pre zmenu na trénerskej stoličke, už bývalého trénera Štefana Sviteka strieda 54-ročný Chorvát Dražen Brajkovič.

Niekoľko dní lietala vo vzduchu informácia, že tím Košíc už nevedie tréner maďarskej ženskej reprezentácie Štefan Svitek. Dohady vzrástli ešte viac po stredajšom stretnutí s Karlovkou, na ktorom Svitek chýbal. Informačné embargo sa nakoniec prelomilo vo štvrtok večer, kedy vedenie košického klubu informovalo médiá o rozviazaní kontraktu so Štefanom Svitekom. Dôvodom predčasného ukončenia kontraktu boli neuspokojivé výsledky tímu. Nováčikovi Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy patrí síce momentálne s bilanciou 15 výhier a 9 prehier tretia pozícia v tabuľke, ale treba dodať, že proti top tímom to býkom už dlhšiu dobu nejde. Z posledných deviatich zápasoch dokázal nováčik zvíťaziť len v dvoch prípadoch proti niektorému z tímov prvej päťky. Svitek sa tak stal v poradí už štvrtou trénerskou obeťou aktuálnej sezóny.

Štvrtkový večerný tréning Košíc už viedla nová trénerská tvár v tíme 54-ročný chorvátsky odborník Dražen Brajkovič. Nového trénera košických býkov zdobí pôsobivé kariérne resumé. Brajkovič začínal s trénerstvom ako asistent v chorvátskom BC Elemes, kde sa hneď vo svojom prvom roku so ženami tešil z majstrovského titulu vo vtedajšej Juhoslávii. O rok neskôr sa z pozície asistent trénera presunul na hlavný trénerský post a k mužom sa presunul v sezóne 1998/99, kedy viedol Šibenik. Prvé výraznejšie trénerské úspechy začali prichádzať v roku 2000, kedy sa stal asistentom trénera pri chorvátskej reprezentácii do 18 rokov, neskôr do 21 rokov. S reprezentačným tímom do 21 rokov sa ako asistent tešil v roku 2001 v Japonsku na majstrovstvách sveta zo zisku strieborných medailí. O rok neskôr a potom aj v roku 2006 viedol ako hlavný tréner reprezentačný tím do 20 rokov. Ako asistent pôsobil dva roky aj pri mužskej reprezentácii Chorvátska a rovnako dva roky viedol ako hlavný tréner gruzínsku reprezentáciu. Asi najpôsobivejší úspech prišiel v roku 2010, kedy sa s chorvátskou reprezentáciou do 16 rokov stal majstrom Európy a zároveň bol vyhlásený aj najlepším trénerom turnaja. Chorvátsky odborník pôsobil aj pri reprezentačnom tíme do 19 rokov a dve sezóny dozadu viedol aj domáci klub KK Djuro Djakovic Slavonski Brod. Spolu s príchodom nového kormidelníka sa dajú čakať aj hráčske zmeny v kádri, tie však budú plne v kompetencii trénera.

FOTO: hks-cbf.hr a sibenik.in