• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Košickí basketbalisti zaznamenali v sobotu večer víťaznú domácu rozlúčku s mimoriadne úspešnou základnou časťou a zároveň sa dozvedeli meno súpera pre prvé kolo play-off.

V súboji proti levickým Patriotom to bola sprvoti vyrovnaná partia. S pomocou siedmich úspešných trojbodových pokusov si však Býci vypracovali do polčasu šesťbodový náskok a po tretej štvrtine už viedli o komfortných devätnásť bodov.

“Sústredili sme sa hlavne na ladenie obrany pred play-off a po tejto stránke môžeme byť spokojní. V útoku sme sa rozbiehali ťažšie, ale podpísala sa pod to aj únavy z posledných intenzívnych tréningov. V druhom polčase sme sa rozbehli a dá sa povedať, že o víťazstve sme rozhodli v tretej štvrtine,” zhodnotil víťazstvo 79:66 tréner Richard Leško.

Spokojnosť vyžarovala po zvládnutom zápase aj s kapitána Michala Baťku. “Nešlo síce o nič, ale my sa snažíme vylepšovať jednotlivé veci pred play-off. Od minulej soboty sme absolvovali veľmi tvrdé tréningy a zápasy v tomto období preto nie sú jednoduché. Rozbiehali sme sa pomaličky, ale postupne sme si vytvorili náskok. Do druhého polčasu sme nastúpili zodpovedne a vytvorili sme si až dvadsaťbodový náskok. Potom sme to už len dohrávali.”

Istotu víťazstva v základnej časti majú Košičania už dlhší čas a v tejto chvíli tak ide v prvom rade o vylepšovanie jednotlivých herných činností.

“V takýchto zápasoch je už mužstvo možno mysľou v play-off a nikto si neželá nejaké zranenia. Je mi ľúto zranenia Reggieho Keelyho, ktorého dobre poznáme. Viem, že mal nedávno zlomenú ruku a ostáva veriť, že bude rýchlo v poriadku,” vyslovil sa Baťka na margo zranenia bývalého spoluhráča v sobotňajšom zápase.

Práve Keelyho strata mrzela trénera hostí Tea Hojča viac ako samotná prehra. “Nebol to zápas vysokej intenzity, aký sme odohrali naposledy proti Interu. Sústredenie hráčov nebolo na úrovni, ktorú si predstavujem. Minimálne v druhom polčase. Ten prvý bol ešte v poriadku, ale potom to už také dobré nebolo. Najviac nás mrzí zranenie Reggieho a ostáva veriť, že bude môcť nastúpiť v play-off.”

Posledný zápas základnej časti odohrajú Býci v stredu na palubovke Prievidze.

“Z pohľadu tabuľky nám už nešlo o nič ani proti Leviciam, ale my berieme s maximálnou vážnosťou každý zápas. Určite sa tam chceme ukázať v dobrom svetle,” naznačil R. Leško.

Faktom je, že košické myšlienky sa už začínajú sústrediť na play-off. Vo štvrťfinále narazíme na ôsmu Handlovú a papierové predpoklady hovoria jasnou rečou – jasným favoritom budú Býci.

“Vedeli sme, že to asi dopadne takto. Keď chceme splniť svoj finálový cieľ, tak cez prvé kolo jednoducho prejsť musíme. A bolo by jedno, či to bude Handlová, alebo Lučenec,” vyslovil sa jasnou rečou tréner Leško, na ktorého nadviazal M. Baťka. “Majú dobrých hráčov, ktorí už zažili veľa play-off sérií. My si však chceme postrážiť domáce prostredie a určite chceme niečo uchmatnúť aj vonku. Cez Handlovú chceme postúpiť ďalej.”

Štrťfinálovú sériu proti Handlovej odštartujeme na domácej palubovke v nedeľu, pričom výťažok zo vstupného poputuje na detskú onkológiu.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk