• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Patrioti Levice využijú krátku ligovú prestávku na to, aby odohrali ďalšie stretnutie v rámci Alpsko-jadranského pohára. Zverenci trénera Michala Madzina sa v rámci A-skupiny predstavia na palubovke vicemajstra Rakúska Swansu Gmunden. "Žlto-zelení" si môžu v prípade úspechu výrazne pomôcť pri postupe zo skupiny.

 

2. kolo A-skupiny Alpsko-jadranského pohára 2019/2020:

Swans Gmunden (Rak.) - Patrioti Levice

Volksbank arena, streda 16. októbra o 18.30 h - štatistický prenos a video prenos

"Labute" z Gmundenu sú nováčikom v Alpsko-jadranskom pohári, na pohárovú scénu sa vrátili po 11-ročnej odmlke. Klub patrí v Rakúsku do úzkej špičky, čo potvrdil druhým miestom v predchádzajúcom ročníku. Okrem toho sa v sezóne 2018/2019 dostal do finále Rakúskeho pohára a Rakúskeho superpohára. Levice tak budú mať dočinenia s kvalitným družstvom. Swans koučuje fínsky kouč s reprezentačnými skúsenosťami Anton Mirolybov. K dispozícii má káder, v ktorom hrajú prím domáci basketbalisti. Bohaté skúsenosti majú reprezentanti Rakúska Enis Murati, Benedikt Güttl či Daniel Friedrich. Zostavu Gmundenu vhodne dopĺňa dvojica zámorských legionárov Jordan Loveridge a Javion Oguneyemi. Najbližší súper Patriotov navyše prežíva úspešný vstup, v rakúskej najvyššej súťaži zatiaľ neokúsil chuť prehry a s bilanciou troch výhier je na čele tabuľky. Počas víkendu uspel na palubovke St. Pöltenu po výsledku 85:74. K tomu treba pripočítať aj víťazný začiatok v Alpsko-jadranskom pohári, v Brne zvíťazili 84:79. "Dlhú cestu absolvujeme povzbudení výhrou v lige. Verím, že nám to pomôže byť ešte viac nabudení, no aj dostatočne uvoľnení a sebavedomí. Hráme však proti tímu, ktorý ešte v tejto sezóne neprehral, čo značí, že nás čaká náročná úloha," povedal pred zápasom kouč Levíc Michal Madzin. 

"Žlto-zelení" pomýšľajú v Alpsko-jadranskom pohári na druhý dvojbodový zisk u súpera, čím by výrazne zvýšili postupové šance z A-skupiny. Družstvo okolo kouča Michala Madzina ide do Rakúska vo víťaznej nálade, v lige sa totiž dočkal prvého triumfu v novom ročníku. Ten prišiel na Hornej Nitre, konkrétne v Handlovej a bol po veľkom obrate. Duel s Baníkom sa totiž dlho nevyvíjal v ich prospech, ale málo vídanou šnúrou 26:0 v poslednej štvrtine otočili zápas na svoju stranu. Zo psychologického hľadiska dôleežité víťazstvo, bude preto zaujímavé sledovať, či na neho nadviažu aj v Gmundene. "Tešíme sa na ďalšiu zahraničnú konfrontáciu, určite to bude pre nás dobrá skúsenosť. Ideme s cieľom vyhrať. Chceme nadviazať na herný prejav z konca posledného zápasu v Handlovej a budovať na tom ďalej," prezradil kapitán tímu Šimon Krajčovič. 

Foto: Lukáš Droppan