• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V histórii Alpsko-jadranského pohára nechýbali Patrioti Levice ani v jednom prípade v play off. Zverenci trénera Michala Madzina sú aj teraz na dosah vyraďovacej fázy, pomohli im k tomu domáce výhry nad slovinskou Polzelou a rakúskym Gmundenom.

„Žlto-zelení“ sa po pomalšom rozbehu nakopli k dobrým výkonom nielen na ligovej, ale aj pohárovej scéne. V SBL-ke neprehrali tri stretnutia po sebe, v Alpsko-jadranskom pohári vyhrali oba domáce duely. V B-skupine sú tak pred dvojzápasom s Brnom na prvom mieste, na konte majú tri víťazstvá a jednu prehru.

„Bilancia ma teší. Hrali sme s dvoma naozaj kvalitnými tímami, ktoré sú vo svojich ligách úplne hore v tabuľke. Výjazdy nám pomohli sa trochu dať dokopy ako kolektív a v domácich zápasoch sme museli fakt čeliť kvalite,“ povedal na úvod kormidelník Levíc Michal Madzin.

Po dvoch stretnutiach u súperov, sa Patrioti konfrontovali s Polzelou a Gmundenom doma. V oboch prípadoch boli úspešní, čo ich výraznou mierou priblížilo k postupu ďalej. Tešia kouča Levíc výhry pred vlastnými priaznivcami? „Určite áno. Na jednej strane, verili sme, že cez domáce zápasy sa môžeme priblížiť k postupovej šanci. Na strane druhej, každý zápas berieme ako niečo, čo pomôže v zohrávaní a budovaní toho, čo chceme hrať počas zápasy,“ odpovedal Madzin.

Levičania nastúpili v oboch konfrontáciách v rámci Alpsko-jadranského pohára v rôznych zostavách. Dôvodom k tomuto kroku boli nielen vynútené absencie, ale aj rôzne alternatívy, ktoré možno následne aplikovať v lige.

DSC 8533

„Každé stretnutie je iné. Tento druhý domáci zápas sme zvládli aj bez dvoch dôležitých pivotov, ktorí nám chýbali. Som veľmi rád za to, ako zareagoval tím. Dokázal sa zomknúť a v oslabenej zostave vybojovať víťazstvo proti družstvu, ktoré má svoju kvalitu,“ myslí si tréner Patriotov, ktorého teší zlepšujúci sa herný prejav jeho zverencov: „Myslím si, že máme dlhšie úseky, kedy je to už bližšie k tomu, čo chceme. Je však potrebné odstrániť niektoré pasáže, kde komunikácia viazne na často aj jednoduchých veciach. To nás niekedy dostáva do stavu, kedy sa opäť musíme vyhrabať späť k svojmu výkonu.“

Patrioti tak využili voľné okná v kalendári, vďaka zápasom v Alpsko-jadranskom pohári sa držia v pravidelnom zápasom rytme, čo sa prejavuje aj na posledných výsledkoch tímu. Dobrú fazónu by teraz radi potvrdili v ligovom dueli proti Svitu.

DSC 8392

„Myslím si, že je to dobre nastavené, keďže sme si tieto zápasy dokázali dať do voľných okien už na začiatku sezóny a nenahustilo sa nám to napríklad na štyri stretnutia za týždeň. Som rád, že sme zostali v tempe streda-sobota, čo nám asi dalo určitý zápasový rytmus. Ak zostaneme v takom zdravotnom stave, v akom sme, respektíve vieme hrať, tak to bol ideálny scenár. Myslím si, že sme si na určitý rytmus už zvykli. Som rád, že sa zápasy dokázali takto poskladať. Na začiatku sezóny nám to pomohlo a vzhľadom na to, ako sme to výsledkovo zvládli, tak je to ideál,“ zakončil Madzin.

Foto: Lukáš Droppan