• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Patrioti Levice si po dlhšej odmlke opäť splnia pohárové povinnosti, v Alpsko-jadranskom pohári na nich premiérovo čakajú basketbalisti Brna. Zverenci trénera Michala Madzina sú na prahu postupu z B-skupiny, ďalší zisk dvoch bodov by ich papierovo posunul do play off.

Alpsko-jadranský pohár 2019/2020 – B-skupina – 5. kolo:

mmcité1 Basket Brno (ČR) – Patrioti Levice

Hala Kampus, utorok 19. novembra o 20.00 h – štatistický prenosvideo prenos

Zástupca českého basketbalu nie je v Alpsko-jadranskom pohári nováčikom, v nadnárodnej súťaži pôsobí už tretí rok. Najväčší úspech prišiel hneď v prvej sezóne (2017/2018), keď vo vyrovnanom dvojzápase prehral v semifinále so slovinským Zlatorogom Laško. Skok do súčasnosti, Brno je účastníkom najvyššej súťaže od sezóny 2013/2014, ale na svoj výraznejší úspech stále čaká. Nič na tom nezmenil ani letný príchod skúseného kouča Lubomíra Růžičku. Ten si priviedol do klubu aj Richarda Körnera, ktorý však neskôr odišiel do Interu Bratislava. mmcité sa totiž výsledkovo trápi, v NBL-ke je po desiatich zápasoch jediným družstvom bez víťazstva. Nič nezmenili na tom ani príchody reprezentanta Senegalu Papeho Diattu, Slovinca Andraža Kavaša či navrátilca zo zámoria Davella Robyho. Generálka na duel s Levicami im priniesla počas víkendu domácu prehru 63:72 s Olomouckom. V Alpsko-jadranskom pohári má Brno za sebou zatiaľ jeden zápas, Gmundenu podľahli 79:84. „Máme informácie, že sa v Brne udiali v poslednom období ďalšie zmeny v zostave a teda je pre nás dôležitejšie zamerať sa na seba a pokračovať v našej práci. Sme pozitívne naladení a chceme, aby sme sa aj v tomto zápase posunuli ďalej. Ide o pohár a vieme, že víťazstvo nám môže už takmer zaistiť postup a preto verím, že budeme motivovaní podať výkon, ktorý nám to víťazstvo prinesie. Chceme o to zabojovať,“ vyjadril sa pred zápasom tréner Levíc Michal Madzin.

Jeho zverenci majú zatiaľ v Alpsko-jadranskom pohári bilanciu troch výhier a jednej prehry, čo ich radí na druhé miesto tabuľky. Rovnako je na tom aj líder z Gmundenu, ten však má lepšie skóre zo vzájomných zápasov. „Žlto-zelení“ cestujú do Brna navyše vo víťaznej nálade, po najlepšom výkone v aktuálnom ročníku triumfovali nad vicemajstrom z Prievidze 86:66. Levičania dokráčali k piatej ligovej výhre v sezóne systémom štart-cieľ a prípadný úspech v Brne by ich už papierovo posunul do ďalšej fázy. „Verím, že sa po úspešnom domácom zápase dostaneme na víťaznú vlnu. Nesmieme sa však uspokojiť s tým, ako sme hrali, ale vstúpiť do zápasu s rovnakou energiou a odhodlaním zvíťaziť. Určite to nebude ľahké, ale tímovým výkonom sa nám určite podarí zvíťaziť,“ povedal krídelník Martin Bachan. So svojim najbližším súperom hrali počas leta v príprave, na domácom turnaji nad Brnom vyhrali 74:65.

Foto: Lukáš Droppan