• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Patriotov Levice čakajú opäť pohárové povinnosti, pred odvetou štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára na palubovke českých Pardubíc sú ich šance vyrovnané. Prvá vzájomná konfrontácia družstiev sa totiž skončila nečakane remízou.

Alpsko-jadranský pohár - 2. zápas štvrťfinále:

BK JIP Pardubice (ČR) - Patrioti Levice

Sportovní hala Dašická, pondelok 3. februára o 17.30 h - štatistický prenos a video prenos

"Pernikári" zanechali v prvom česko-slovenskom meraní síl dobrý dojem, v Leviciach mali na dosah výhru, ale v koncovke pustili súpera k šnúre 8:0, ktorou sa tak zápas skončil nečakanou remízou 81:81. Šance pred odvetou sú teda pred oba tímy vyrovnané. Čo sa udialo v Pardubiciach počas nasledujúcich dní? V domácej lige zakončili základnú časť prehrou na palubovke Děčína (70:77). Ideálne nezačali ani nadstavbovú skupinu A1 (o 1. - 8. miesto), proti Nymburku (87:109) však odohrali dobrú partiu, v ktorej im nevyšiel podľa predstáv druhý polčas. Čo sa týka maródky, tak pridalo sa na ňu nové meno - Radek Nečas. Skúsený pivot bude chýbať v zápase s Levicami, otázny je aj štart dvojice Viktor Půlpán a Ozren Pavlovič, obaja absentovali v prvom zápase. "Nechcem, aby to znelo nejako veľkohubo, ale trúfam si povedať, že nás Levice ničím neprekvapili. Vedeli sme napríklad, že majú šikovných vysokých hráčov, ktorí dokážu strieľať z diaľky a tiež hrať vo vnútornom priestore. Nebyť nášho výpadku na konci zápasu, tak by sme si viezli ešte o niečo lepší výsledok. Budeme však teraz hrať doma, kde hráme dobre a urobíme všetko, aby sme uspeli. Čo sme videli, je veľký rozdiel v ich hre doma a vonku, majú to tak aj v slovenskej lige, na palubovkách súperov hrajú odlišným štýlom," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku asistent trénera Pardubíc Adam Konvalinka.

Levice cestovali do Česka v dobrej nálade, po prehre v Komárne prišla adekvátna odpoveď v priamom súboji o druhé miesto, keď prvýkrát v sezóne dokázal nájsť recept na Lučenec (84:79). Pre Patriotov pokračuje ťažký rozpis stretnutí, po dôležitom víťazstve sa však regeneruje ľahšie. "Čaká nás ďalší náročný zápas v sérii. So skúsenosti z domáceho zápasu vieme trošku lepšie, čo nás na ihrisku čaká. Ak chceme pomýšľať na úspešný výsledok, tak sa musíme lepšie vysporiadať s jednotlivcami, ktorí nám v tomto zápase robili najväčšie problémy. Príprava bola krátka, takú však mal aj súper. Šance sú rovnaké pre oboch, rozhodne sa na ihrisku," prezradil kouč Michal Madzin. Jeho zverenci majú opäť po roku možnosť dostať sa medzi najlepšiu štvorku nadnárodnej súťaže, čo je určite prestíž pri nabitej konkurencii a náročnom programe. Remíza z prvého duelu dáva tušiť, že v odvete to bude z oboch strán veľký boj o postup. "Čaká nás odvetný zápas Alpsko-jadranského pohára. Prišli sme s cieľom vyhrať a postúpiť ďalej. Nečaká nás nič jednoduché. Musíme hrať tvrdo a koncentrovane od začiatku do konca," povedal rozohrávač Šimon Krajčovič. 

Foto: Lukáš Droppan