• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalistov Prievidze čaká v krátkom slede ďalší duel, v tomto prípade pôjde o záverečné vystúpenie v aktuálnom ročníku Alpsko-jadranského pohára. Na záver účinkovania v D-skupine sa pokúsia zaznamenať prvé víťazstvo proti slovinskej Iliriji.

Alpsko-jadranský pohár - D-skupina (streda 8. decembra o 18.00 h)

BC Prievidza - Nutrisport Ilirija (Slov.)

K zápasu: Prievidza sa stále nedočkala víťazstva na ligovej scéne, respektíve v Alpsko-jadranskom pohári. Pre tím trénera Maroša Helmecyho to je ideálna šanca sa rozlúčiť s tohtoročnou edíciou nadnárodnej súťaže na pozitívnej note, obom tímom v podstate už nejde o nič. Aj keď to bude mať celok z hornej Nitry náročné, koučovi BC už dlhšiu dobu chýba pre zranenie Matej Majerčák a po víkende sa k nemu pridal Tyler Creammer. Ich štart v stredajšom stretnutí je v tejto chvíli otázny. Hra Prievidze sa po prehre so Spišskými Rytiermi (58:71) v pondelkovom stretnutí zlepšila, proti favorizovaným Patriotom Levice držali krok prvý polčas, no napokon hladko prehrali (81:111). "Potrebujeme podať kolektívny výkon, aby sme uspeli proti tomuto súperovi. V útoku si musíme neustále posúvať loptu a v obrane musíme byť konzistentní celých 40 minút. Ak to budeme dodržiavať, budeme mať šancu na pozitívny výsledok," vyjadril sa asistent trénera K.J. Smith. 

Ilirija je napríjemnejším prekvapením súčasnej edície Alpsko-jadranského pohára. Slovinský celok nielenže už má postup vo vrecku, ale stal sa aj už istým víťazom D-skupiny. Potvrdenie prvého miesta prišlo v pondelkovom stretnutí na palubovke českého Ústí nad Labem (71:59). Celok z Ľubľany tak zostáva jediným tímom v Alpsko-jadranskom pohári, ktorý ešte v tejto sezóne neokúsil chuť prehry. V domácej súťaži to má Ilirija tiež rozohrané dobre, aj keď posledné dve stretnutia prehrala - s Polzelou (81:82) a Heliosom Suns (67:87). V tabuľke patrí družstvu stále štvrtá priečka. Obrana Prievidze si musí dať pozor najmä na trio Luka Vončina, Saša Ciani a Blaž Habot. 

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla