• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

19. kolo patrilo domácim tímom, hosťom nedovolili pomýšľať na úspechy. Kto v týchto stretnutiach najviac prevyšoval ostatných?

BC Komárno - BKM Lučenec: Demarkus Stuckey

Komárno v podstate urobilo s Lučencom doma rýchly proces. Hostia síce ešte v prvom polčase "hrýzli", ale v tom období predviedol Demarkus Stuckey, prečo je na neho spoľah v dôležitých okamihoch zápasov. Playmaker "diablov" sa nebojí na seba zobrať zodpovednosť a podržať svoj tím, v tomto prípade z toho bolo dôležité víťazstvo a 22 bodov, 3 doskoky a 4 asistencie v štatistikách.

 

Iskra Svit - BC Prievidza: T.J. Atwood

Pod Tatrami rastie ďalší líder tímu, na ktorého sa môže tréner Oleg Meleščenko spoľahnúť. Hra Iskry nie je totiž len o Tavonovi Kingovi, ale dávku stability a istoty prináša aj jeho tímový kolega T.J. Atwood. Ten sa rýchlo "oťukal" v novom pôsobisku a so železnou pravidelnosťou odvádza skvelé výkony. Pri úspešnom súboji s Prievidzou zaujal 22 bodmi, 10 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice: Vlatko Granič

Pod veľkým drobnohľadom basketbalovej verejnosti bol televízny duel Spišských Rytierov a Patriotov Levice. Domáci vyťažili z výškovej prevahy a skvelého nástupu, keď sa ideálne dokázali vysporiadať s rýchlym nazbieraním faulov Michaela Fuseka. Dokonale ho totiž zastúpil Vlatko Granič, ktorý v drese Novej Vsi odohral doteraz svoj najlepší duel. Chorvátsky basketbalista bol doslova všade a bol povestným rozdielovým hráčom. Graničovi zapísali do štatistík 21 bodov a 15 doskokov. 

 

Inter Bratislava - MBK Baník Handlová: Tomas Zdanavičius

Už od prvého momentu bol naplno koncentrovaný a odhodlaný pomôcť ako správny kapitán svojmu tímu k úspechu. Tomas Zdanavičius to napokon pretavil aj do svojho výkonu na palubovke. Proti Handlovej bol na nezastavenie a súperova obrana si s litovským krídelníkom nevedela rady. Hráč Interu zakončil úspešný zápas s 33 bodmi (najviac v rámci 19. kola), 12 doskokmi, 2 asistenciami, 3 ziskmi, 4 blokmi a 9 plusovými faulami. K tomu mal najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov v tíme + 22 a najvyšší index užitočnosti 19. kola - 43. 

 

Ideálna zostava 19. kola

V ideálnej zostave 19. kola sú výhradne hráči z víťazných tímov. Ideme zo západu na východ, takže za Inter to je Tomas Zdanavičius a za Komárno Demarkus Stuckey. Farby Svitu háji T.J. Atwood a Spišskí Rytieri si zabrali dve miesta - Vlatkom Graničom a Patrickom McGlynnom, autorom 28 bodov, 4 doskokov, 5 asistencií a 2 ziskov. 

Foto: Lukáš Droppan