• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Z pohľadu individuálnych výkonov bolo v 3. kole Slovenskej basketbalovej ligy na čo pozerať. Kto a prečo sa dostal do nášho tradičného výberu? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Najlepší zahraničný hráč kola 

Tréner Lučenca Peter Jankovič sa môže zatiaľ spoľahnúť na svojich zverencov v plnej miere, ako jediný tím v lige majú stopercentnú bilanciu. Čo je však ešte dôležitejšie, v každom stretnutí "vyletí" z jeho kádra niekto iný. To bol presne aj prípad duelu s Interom Bratislava, kde naplno preukázal svoje herné kvality americký rozohrávač Dominique Hawkins. Absolvent prestížnej univerzity Kentucky odhalil svoj potenciál, bratislavskému celku nadelil 27 bodov (81% úspešnosť streľby z poľa) a pridal k tomu ešte 5 doskokov s 3 asistenciami. Na hornej Nitre úradoval ďalší rozohrávač, konkrétne v drese MBK Goran Bulatovič. Skúsený Čiernohorec zažíva v Handlovej herné obrodenie, ktoré sa prejavuje aj na jeho štatistikách. Proti Svitu nezliezol z palubovky ani na sekundu, no ani jeho vynikajúcich 27 bodov, 3 doskoky, 12 asistencií, 3 zisky a 7 plusových faulov nestačilo na to, aby "baníci" zvíťazili nad Svitom. 

 

Najlepší slovenský hráč kola

Slovenskí basketbalisti v 3. kole príliš nehviezdili, to však neznamená, že nemali zlé výkony. V drese Interu sa opäť medzi ťahúňov dostal Richard Körner. Reprezentačný krídleník zaznamenal v Lučenci 20 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Jeho celok si však odnášal napokon prehru o 21 bodov. Neúspechom pre domácich sa skončil zápas Levíc so Spišskou Novou Vsou. Nič na tom nezmenil ani výkon pivota Viktora Juríčka, autora 20 bodov, 4 doskokov a 7 plusových faulov. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

V úvodnom kole nového ročníka sa iba rozbiehal, teraz už naplno ukázal, čo v ňom je. Reč je o americkom krídelníkovi v službách Iskry Svit - De'Seanovi Parsonsovi. Na handlovskej palubovke patril k lídrom svojho tímu, a to bol na palubovke iba niečo vyše 21 minút. Za ten čas však stihol dať 23 bodov (minul iba jednu strelu z poľa), doskočiť 9 lôpt, pridať 3 zisky, 2 bloky a získať až 10 plusových faulov. To všetko mu vynieslo užitočnosť 30 a ako bonus aj víťazstvo pre svoj tím. V dobrom svetle sa ukázal aj krídlo Interu Arnas Beručka, proti Lučencu sa prezentoval 18 bodmi, 5 doskokmi a 2 asistenciami. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálna päťka 3. kola je tentoraz zložená výhradne z legionárov. Dvoch zástupcov má v nej má Iskra Svit - Sašu AvramovičaDe'Seana Parsonsa, po jednom MBK Haník Handlová - Goran Bulatovič, BKM Lučenec - Dominique Hawkins a Spišskí Rytieri - Milan Nikolič

Foto: Lukáš Droppan