• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Február sa niesol hlavne v znamení Eurovia Slovenského pohára, ale aj v ukončení tretej štvrtiny základnej časti. Redakcia webu basketliga.sk spolu s riaditeľom súťaže Petrom Mičudom už tradične vybrala najlepšieho "Zahraničného hráča mesiaca" a "Slovenského hráča mesiaca". Komu najlepšie vyšiel druhý mesiac roku 2017?

Zahraničný hráč mesiaca február - LaDarius White (KB Košice)

Americký rozohrávač v službách Košíc predviedol počas celého februára špičkovú formu. "Býci" zažili aj vďaka jeho basketbalovým schopnostiam takmer dokonalý mesiac, síce hneď v úvode prehrali s Lučencom, ale potom prišla sedemzápasová šnúra víťazstiev, ktorú korunoval celkový triumf na Eurovia Slovenskom pohári. White sa stal najužitočnejším hráčom celého trojdňového zápolenia o prvú trofej sezóny a nadštandartné zápasové priemery si udržoval v každom z februárových zápasov. Hráč Košíc si v ôsmich zápasoch priemerne zapísal 20,0 bodu, jeho úspešnosť streľby bola výnimočná - 70% za dva body, 50% za tri body a 95% z čiary trestných hodov. Okrem toho dopĺňal svoj bodový výkon o 4,8 doskoku, 2,0 asistencie a 1,4 zisku. Priemerná užitočnosť Whitea predstavovala hodnotu 22,4.

Hodnotenie riaditeľa SBL Petra Mičudu: "Hráč Košíc predviedol v mesiaci február veľmi kvalitné výkony, ktorými podržali klub na prvom mieste Eurovia SBL. Najviac asi zaujal na Eurovia Slovenskom pohári, odkiaľ si odniesol cenu MVP a treba povedať, že úplne oprávnene. Jeho bodový priemer na úrovni 20,0 bodu je v kvalitnom kádri trénera Leška vizitkou zahraničného hráča mesiaca február."

Slovenský hráč mesiaca február - Pavol Lošonský (Iskra Svit)

Slovenský reprezentant sa vrátil do najvyššej súťaže po troch rokoch a hneď od príchodu na prelome januára a februára ho je na palubovkách výrazne cítiť. Iskra získala v angažovaní Pavla Lošonského skúsenú tvár, ktorá sa odvďačuje svojimi výkonmi v každom stretnutí. Zo Svitu sa stal razom oveľa nebezpečnejší súper, čo ukázali na Eurovia Slovenskom pohári, kde hladko zdolali Prievidzu a len rozdielom jediného bodu im unikla účasť vo finálovom súboji. Celkovo si zverenci trénera Michala Madzina zapísali vo februári štyri víťazstvá a dve prehry, čím sa aj naďalej držia v boji o piatu pozíciu po základnej časti. Lošonský zaujal hlavne svojim dopadom na družstvom, ale aj štatistikami. Priemerne si totiž zapísal 14,0 bodu a 8,7 doskoku a jeho priemerná užitočnosť predstavovala hodnotu 14,7. 

Hodnotenie riaditeľa SBL Petra Mičudu: "Slovenský hráč mesiaca február Pavol Lošonský výrazne vkročil do kolotoča zápasov SBL a Eurovia Slovenského pohára v mesiaci február. Svit tým získal hráča, ktorý má v priemere 14 bodov a takmer 9 doskokov na zápas. Aj jeho zásluhou družstvu len o krôčik uniklo finále pohára a v lige podáva kvalitné výsledky."

Foto: Lukáš Droppan