• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Deviate kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorilo zároveň prvú štvrtinu základnej časti. Kto sa počas prvého novembrového víkendu prezentoval v najlepšom svetle?

 

Osobnosť kola

Heroický výkon siedmych statočných Sviťanov v zápase proti Spišskej Novej Vsi. Aj tak by sa dalo charakterizovať tradičné derby medzi týmito dvoma celkami. Z plejády hodnotných výkonov nás najviac zaujal ten, ktorým sa prezentoval americký rozohrávač Anthony Jackson. V stretnutí zaznamenal 25 bodov, ku ktorým pridal 13 doskokov, dve asistencie, rovnaký počet ziskov a pre tím získal až sedem faulov. Celkovo sa jeho index užitočnosti zastavil na hodnote 39, čím vyrovnal tohtosezónne maximum svojho spoluhráča Sašu Avramoviča zo siedmeho kola. Veľmi cenný triumf zaznamenala Handlová, svoj potenciál pre tím začína naplno rozvíjať Jeremy Landenbergue. Rozohrávač "Baníka" dal Žilinčanom 18 bodov, pridal tri doskočené lopty, desať asistencií a tri zisky. Výraznou postavou duelu medzi Interom a Levicami bol domáci Stefan Matovič. Vo veľkej miere potiahol svoj tím k udržaniu prvého miesta v tabuľke. Do štatistík si zapísal 21 bodov, osem doskokov, štyri asistencie, dva zisky a osem získaných faulov.

 

Slovenský hráč kola

"Novovešťania" síce nezvíťazili vo Svite, ale v dobrej forme hrá v ich drese Adam Antoni. S 26 bodmi bol krídelník Spišskej Novej Vsi najlepším strelcom svojho tímu, pri čom minul len dve strely z poľa. Okrem toho mu do štatistík pridali aj päť doskokov, dve asistencie a dva zisky. Už tradičným zástupcom v tejto kategórii je pivot Interu Radoslav Rančík, autor 26 bodov, 7 doskokov a troch asistencií vo víťaznom zápase proti Leviciam. V drese Karlovky sa už dlhšiu dobu prezentuje konštantne dobrými výkonmi Andrej Kuffa. Na prievidzskej palubovke si zapísal 17 bodov a deväť doskočených lôpt. 

 

Šiesty hráč kola

Počas necelých 28 minút na palubovke sa handlovský Marcus Tyus postaral o to, že bol jeho výkon najlepší spomedzi náhradníkov. Americký krídelník dal Žiline 18 bodov, doskočil deväť lôpt, pridal dve asistencie a štyri zisky. Prekvapivo najlepším strelcom Komárna v zápase s Košicami bol Troynell Adams. Američan to stihol pri tom za necelých 20 minút, na svojom konte mal 17 bodov, dva doskoky a rovnaký počet ziskov. Tradičnou oporou "žlto-čiernych" je Michal Baťka, autor 14 bodov, 7 doskokov, 3 asistencií a dvoch blokov v zápase s Levickými Patriotmi. 

 

Strelec kola

Jasne najlepším strelcom deviateho kola Eurovia SBL sa stal rozohrávač Žiliny Walter Wright, autor 37 bodov v dueli s Handlovou.

 

Najlepšia zostava kola

Do našej ideálnej pätky by sme zaradili rozohrávača Anthonyho Jacksona zo Svitu s Jeremym Landenberguom z Handlovej. Post krídelníka by obsadil Adam Antoni zo Spišskej Novej Vsi a pod košom by operovalo interistické duo Stefan Matovič a Radoslav Rančík

Foto: Lukáš Droppan