• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Základnú časť Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy síce teraz čaká dlhá prestávka, ale len v stredu sa uzatvorilo 32. kolo. Kto si prinesie na Slovenský pohár najlepšiu formu?

 

Zahraničný hráč kola

Po drvivú väčšinu sezóny vsádzali Levickí Patrioti na kolektívny výkon, ale čoraz častejšie sa dostávajú do popredia aj individuality. V 32. kole vynikli nesporné kvality reprezentanta Pobrežia Slonoviny "Sola" Diabateho. Dvojnásobné predĺženie v Košiciach s úspešným koncom pre zverencov trénera Tea Hojča a veľkou mierou sa na tom podieľal práve rozohrávač Levíc. Do štatistík mu totiž pribudlo 28 bodov, 7 doskokov, 11 asistencií, 3 zisky a celkový index užitočnosti 41. Na strane zdolaného celku opäť vynikol pivot Košíc Svetozar Stamenkovič, autor 28 bodov, 13 doskokov, 2 ziskov a až 12 získaných faulov v prospech tímu. Mimoriadne dôležitý triumf dosiahli aj basketbalisti Komárna, ktorí zvládli bitku o piate miesto proti Svitu. "Obuvníkov" opäť dirigoval Boban Tomič, v zápase sa prezentoval 21 bodmi, 3 doskokmi, 9 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Slovenský hráč kola

Z pohľadu indexu užitočnosti druhý najlepší výkon slovenského hráča v aktuálnom ročníku, celkovo je z toho aktuálne štvrté miesto. Slovenský reprezentant v službách Karlovky Dalibor Hlivák má za sebou mimoriadny večer, v dohrávke proti Spišskej Novej Vsi zaznamenal 35 bodov (80% úspešnosť streľby z poľa), 6 doskokov, rovnaký počet asistencií a 3 zisky. Suma sumárum, "Hlivy" mal index užitočnosti 40 a tímu dopomohol k ďalšej výhre. Výraznejší priestor v komárňanskom drese dostal skúsený Jozef Vojtek a ten sa svojej šance naplno chopil. Pod košom si s ním obrana Svitu nevedela poradiť, napokon z toho bolo 17 bodov a 8 doskokov. V rovnakom stretnutí, ale na strane zdolaného celku bol tradičným ťahúňom Pavol Lošonský. Krídelník Svitu sa prezentoval 24 bodmi, 7 doskokmi, 2 asistenciami, 2 ziskmi a 8 získanými faulami v prospech tímu. 

 

Šiesty hráč kola

Až dve kategórie si pre seba získali Levičania. Pozíciu najlepšieho "lavičkového" hráča mal Miha Vašl, proti Košiciam zaznamenal 25 bodov, 3 doskoky a 2 zisky. Výborný debut v slovenskej lige má za sebou pivot Prievidze Michael Fusek, na žilinskej palubovke sa prezentoval 13 bodmi a 10 doskokmi. Ani 21 bodov, 6 doskokov, 4 asistencie a 7 získaných faulov Richarda Amardiho zo Spišskej Novej Vsi nestačili na to, aby v konečnom meraní zdolali v dohrávke kola Karlovku. 

 

Strelec kola

Jasne najlepším strelcom v 32. kole Eurovia SBL sa stal rozohrávač Karlovky Dalibor Hlivák, autor 35 bodov v stretnutí proti Spišskej Novej Vsi. 

 

Najlepšia zostava kola

Do zostavy za 32. kolo sa prirodzene dostal Dalibor Hlivák a "Solo" Diabate. Ostatné pozície by zaplnil Miles Bowman z Komárna, Pavol Lošonský zo Svitu a Svetozar Stamenkovič z Košíc. 

Foto: Lukáš Droppan