• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pestrá paleta zaujímavých výkonov bola k videniu v 16. kole Slovenskej basketbalovej ligy. Komu sa však ušlo miesto v našom tradičnom výbere?

Zahraničný hráč kola

Po niekoľkých zápasoch, kedy "mlčal", sa hráč Interu Lee Skinner opäť prihlásil do tejto kategórie. Pri víťazstve nad Žilinou herne exceloval, dôkazom toho je 27 bodov, 15 doskokov a herná užitočnosť 35. Svoj najlepší výkon v handlovskom drese predviedol rozohrávač Stefan Mitrovič. V Komárne vybehol z lavičky, ale ani to mu nezabránilo, aby dokonca nebol ďaleko od triple-double. Okrem výhry nad "obuvníkmi" ho isto potešilo 23 bodov, 8 doskokov a 11 asistencií. Zaujal aj rozohrávač Spišskej Novej Vsi Eric Nottage, aj keď jeho tím proti Prievidzi napokon neuspel. Americký playmaker sa však vyznamenal 21 bodmi, 16 doskokmi a 5 asistenciami.  

 

Slovenský hráč kola 

Levice podržali v kľúčových okamihoch stretnutia so Svitom úspešné pokusy za tri body, najväčšou hrozbou z diaľky bol v tomto smere Milan Žiak. Skúsený rozohrávač Patriotov zakončil víťazný duel s 19 bodmi (za tri body s bilanciou 6/5), 4 doskokmi a jasne najvyššou hodnotou plus/mínus bodov v rámci zápasu - +15. Ďalší všestranný výkon pridal do svojej zbierky krídelník Handlovej Tomáš Mrviš, v Komárne z toho bolo 18 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie a 3 zisky. Svoj vysoký štandard opäť raz odviedol pivot Interu Bratislava Michal Baťka, v domácom záapse so Žilinou sa prezentoval 16 bodmi, 6 doskokmi a 2 asistenciami. 

 

Šiesty hráč kola 

V tejto sezóne pravidelne naskakuje z lavičky, to však neznamená, že by nebol veľkou hrozbou pre každú obranu. Reč je o rozohrávačovi Iskry Svit Sašovi Avramovičovi. V Leviciach sa márne snažil o víťazný obrat svojho družstva, napokon nestačilo ani 17 bodov a 3 doskoky. V žilinskom drese sa postupne rozbieha nová posila Tony Woods, na Pasienkoch mu štatistéri zapísali 10 bodov a 14 doskokov. Za Prievidzu je jednou z kľúčových osôb na lavičke Nenad Delič, skúsený pivot zaznamenal pri výhre na Spiši 13 bodov a 5 doskokov. 

 

Strelec kola 

Strelecký primát v 16. kole Slovenskej basketbalovej ligy patrí pivotovi Interu Lee Skinnerovi, proti Žiline bol autorom 27 bodov. 

 

Ideálna päťka kola

Ideálna päťka 16. kola SBL má piatich zástupcov z piatich rôznych tímov. Na rozohrávke by hru dirigovali Stefan Mitrovič z MBK Handlová a Milan Žiak z Patrioti Levice, na krídle by im sekundoval Phil Carr z Iskra Svit a pod košom by operovalo duo Lee Skinner z Inter Bratislava a Delvon Johnson z BC Prievidza.

Foto: Lukáš Droppan