• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Záverečné kolo pred Slovenským pohárom a ligovou prestávkou nesklamalo. Kto sa prepracoval do nášho tradičného výberu?

Zahraničný hráč kola 

Ideálne zastúpil svojho zraneného spoluhráča, navyše sa postaral o víťaznú strelu. Zaslúžené ovácie si v Iskra aréne vypočul v stredu večer americký krídelník Phil Carr. S jeho výdatnou pomocou sa totiž podarilo zdolať úradujúceho majstra Inter Bratislava. Carr nezišiel ani na sekundu z palubovky, o to cennejšie je, že duel zakončil bez jedinej stratenej lopty. A čo ostatné štatistiky? 39 bodov, 7 doskokov, 3 zisky, 2 bloky, 7 plusových faulov a celkový index užitočnosti 40. V neďalekej Spišskej Novej Vsi bol v kľúčových okamihoch ťahúňom kanadský rozohrávač Justus Alleyn, pri výhre nad Žilinou mal na svojom konte 25 bodov, 3 doskoky, 5 asistencií a 3 zisky. Na juhu Slovenska zaznamenalo dôležité víťazstvo Komárno, proti Lučencu sa darilo Vladimirovi Djordjevičovi, autorovi 17 bodov, 4 doskokov, 9 asistencií a 2 ziskov. 

 

Slovenský hráč kola 

Pod Tatrami nekvitli ruže pre Inter Bratislava, v Iskra aréne nepomohol "žlto-čiernym" ani výkon Michala Baťku. Skúsenému pivotovi svietilo v štatistikách 12 bodov, 15 doskokov a 3 bloky. Na neďalekej Spiši sa v pozitívnom svetle ukázal rozohrávač Vladimír Nemčok, Žiline dal 17 bodov, ku ktorým pridal ešte 5 doskokov, 3 asistencií a rovnaký počet ziskov. Na druhej strane sa mu snažil odpoveď Róbert Rožánek, ale jeho 22 bodov, 2 doskoky, 3 asistencie a 5 ziskov nestačili v konečnom meraní na víťazstvo.  

 

Šiesty hráč kola

Z pozície lavičkového hráča opäť začal úradovať krídelník Prievidze Ibrahim Durmo. Presvedčiť sa o tom mohla obrana Levíc, ktorá mala s reprezentantom Bosny a Hercegoviny veľké problémy. Durmo sa podieľal na cennom triumfe 23 bodmi, 11 doskokmi, 2 ziskmi a 7 plusovými faulami. V drese Interu Bratislava sa oplatí vyzdvihnúť výkon Richarda Körnera, vo Svite mal na svojom konte 18 bodov, 4 doskoky a 3 asistencie. Tradičný a už stabilný prínos prináša krídelník Žiliny Jakub Merešš, v Spišskej Novej Vsi to bolo 18 bodov, 6 doskokov a 3 zisky. 

 

Strelec kola 

Jednoznačným streleckým lídrom 28. kola bol hráč Iskry Svit Phil Carr s 39 bodmi. 

 

Ideálna päťka kola 

Pestrý mix hráčov sa dostal do ideálnej zostavy 28. kola SBL. Na poste rozohrávačov by hrali Justus Alleyn zo Spišskej Novej Vsi a Vladimir Djordjevič z Komárna, krídla by obsadili Phil Carr z Iskry Svit a Ibrahim Durmo z Prievidze. Pod košom by bol Michal Baťka z Interu Bratislava. 

Foto: Lukáš Droppan