• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Konečne sme sa dočkali kompletného kola, preto je na čase opäť vyhlásiť najlepšie individuálne výkony. Komu sa najviac darilo v 18. kole SBL?

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

To, že pivot Prievidze Dragan Bjeletič má svoje kvality, o tom sa mohla presvedčiť obrana Handlovej aj v predchádzajúcom zápase. Lenže tradičný rival si opäť raz nedal pozor, a tak z toho bola podkošová dominancia v podaní Čiernohorca. Dvadsaťosemročný basketbalista výraznou mierou potiahol BC k ďalšej výhre v hornonitrianskom derby, ale aj k ukončeniu čakania na víťazstvo. Bjeletičovi svietilo v štatistikách 32 bodov, 9 doskokov, 8 plusových faulov a najvyšší index v 18. kole SBL - 36. Po jednozápasovom dištanci si opäť obliekol dres Iskry Svit Dominic Green a hneď ho bola plná palubovke. Na jasnom triumfe nad Spišskými Rytiermi mal podiel v podobe 27 bodov a 5 doskokov. 

 

Najlepší slovenský hráč kola

Basketbalisti Levíc a Lučenca sa postarali opäť raz o zaujímavý duel, v ktorom nebola núdza o niekoľko zvratov. Bitka o druhé miesto mala svoju kvalitu, vyčnieval v nej reprezentačný krídelník David Abrhám. Spomedzi Slovákov nemal síce najvyšší index, ale v tomto stretnutí bol jednoznačným "game changerom". Postaral o návrat Patriotov do stretnutia a následný obrat s víťazným koncom. Abrhám si zaknihoval na svoje konto 25 bodov (z 22 bodov v druhom polčase), pri skvelej 63-percentnej úspešnosti za tri body (premenil 7 z 11 pokusov). Jeho spoluhráč Šimon Krajčovič síce nemal strelecký večer, ale ani to mu nezabránilo, aby dokonca pokukoval po triple-double. Rozohrávač Levíc zakončil zápas s 19 bodmi, 8 doskokmi, 9 asistenciami, 2 ziskmi a 11 plusovými faulami. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Z lavičky opäť raz naskočil s veľkou chuťou hráč Iskry Saša Avramovič. Ostrieľaný legionár SBL-ky sa prezentoval pri víťazstve nad "Novovešťanmi" 17 bodmi, 5 doskomi a rovnakým počtom asistencií. Po niekoľkých slabších zápasoch bol platným hráčom Lučenca Roydell Brown, no ani jeho 17 bodov a 5 doskokov Američana nestačilo na úspech v Leviciach. 

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej zostave 18. kola SBL majú dva kluby po dvoch zástupcoch. Za Svit je to Saša Avramovič a Dominic Green, za Levice David Abrhám a Šimon Krajčovič. Päťku uzatvára Dragan Bjeletič z Prievidze. 

Foto: Lukáš Droppan