• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jubilejné 20. kolo Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo plejádu vynikajúcich individuálnych výkonov. Kto si našiel cestu do nášho tradičného výberu?

Najlepší zahraničný hráč 

V tejto sezóne sme sa ešte nedočkali v SBL mimoriadne vzácneho triple-double, aj keď mnohí neboli od tohto počinu ďaleko. Ďalším, ktorému chýbal povestný kúsok, bol rozohrávač Interu Bratislava Lautaro Lopez. Argentínsky playmaker odohral v žlto-čiernom drese svoj najlepší zápas v aktuálnom ročníku, pri víťazstve nad Svitom bol výrazne badateľný jeho rukopis. Čo tomu teda chýbalo? Jedna asistencia. Lopezovi totiž svietilo na konte 23 bodov, 13 doskokov, 9 asistencií, 4 zisky, 8 plusových faulov a užitočnosť 38. Prievidza siahala na Spiši na cenný triumf, no záverečná stíhačka nebola napokon úspešná. Už tradičným ťahúňom tímu je v týchto dňoch pivot Dragan Bjeletič, podľa štatistík sa prezentoval 23 bodmi a 10 doskokmi.

 

Najlepší slovenský hráč 

Inter potiahli v domácej Eurovia aréne viaceré individuality. Nepochybne príjemným prekvapením je herné obrodenie Michaela Fuseka, ktorý sa pod taktovkou trénera Olega Meleščenka zmenil na podkošového "beasta". Reprezentačný pivot zaznamenal 30 bodov (vrátane úspešnej trojky v závere), 18 doskokov a mimoriadny index užitočnosti - 41. Túto sezónu sa cez hranicu 40 dostali len traja hráči, pre Fuseka to bol v SBL historicky najlepší výkon. V levickom drese si pod košom robil poctivo svoju robotu Boris Bojanovský. Kolega z národného tímu mal podiel na 8. výhre v rade svojho tímu v podobe 22 bodov, 11 doskokov, 3 asistencií a 2 blokov. 

 

Najlepší striedajúci hráč

Veľmi rýchlo sa v staronovom drese zžíva s tímom hráč Prievidze Grant Sitton. Na Spiši z toho síce víťazstvo nebolo, no malou útechou mohlo byť 16 bodov a 2 asistencie v podaní Američana. Medzi Patriotmi sa postupne presadzujú aj mladí Slováci, jedným z nich je Samuel Volárik. Proti Handlovej mal na svojom konte 12 bodov (100% streľba), 3 doskoky, 2 asistencie a 2 zisky.  

 

Ideálna päťka kola

Len druhýkrát v tejto sezóne sa dostali do ideálnej päťky až traja zástupcovia jedného klubu, v 20. kole konkrétne trio Interu Bratislava Arnas Beručka, Michael Fusek a Lautaro Lopez. Zostávajúce miesta obsadil Boris Bojanovský z Levíc a Daquaise Andrews zo Svitu. 

Foto: Lukáš Droppan