• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dramatické a vyrovnané duely, mimoriadne individuálne výkony. To všetko sa udialo v 27. kole SBL. Kto sa teda prepracoval do nášho tradičného výberu?

Najlepší slovenský hráč kola 

Z Michaela Fuseka sa stáva veľká istota v interistickom drese. Pivot "žlto-čiernych" pokračuje vo vynikajúcich výkonoch pod taktovkou trénera Olega Meleščenka, presvedčiť sa teraz mohla o tom obrana Svitu. Reprezentant Slovenska pridal do svojej zbierky ďalšie double-double, pod Tatrami z toho bolo 16 bodov a 12 doskokov, ku ktorým sa pridali aj 4 asistencie a 2 bloky. Na hornej Nitre sme neboli ďaleko od toho, aby sme mali druhé triple-double sezóny. Opäť by bolo v podaní rozohrávača Levíc Šimona Krajčoviča, proti Handlovej mu svietilo v štatistikách 17 bodov, 9 doskokov, 9 asistencií a k tomu všetkému aj 7 plusových faulov. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

V drese Svitu je železnou istotou, v tejto kategórii asi najčastejšie spomínaným hráčom. Hráč Iskry De'Sean Parsons si opäť pre seba ukradol kolo, v tejto sezóne mu prvá a druhá priečka v rámci najvyššej užitočnosti. V zápase s Interom Bratislava dokonale zastúpil Dominica Greena a v kľúčových okamihoch potiahol svoje družstvo na ceste za dvoma bodmi. Američan napokon zakončil duel s 32 bodmi, 10 doskokmi, 3 asistencie, 3 ziskmi, 3 blokmi, 10 plusovými faulami a užitočnosťou 42. Skvelú formu má v handlovskom drese Aleksandar Zečevič, aj vďaka nemu sa "baníci" dočkali dôležitého triumfu proti Leviciam. Srbský basketbalista sa prezentoval solídnymi štatistikami - 24 bodov, 13 doskokov, 4 asistencie a 2 zisky. Nenápadnými krokmi sa tak vypracoval na jedného z ťahúňov tímu. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola

V čase, keď to bolo najviac treba a chlieb sa lámal, tak ukázal, že rozhodne ešte nepatrí do starého železa. Krídelník Handlovej Saša Jankovič zaspomínal na svoje snajperské časy, proti Leviciam zaznamenal 21 bodov (5 premenených pokusov za tri body) a 4 doskoky. Citeľný prínos z lavičky priniesol hre Svitu Saša Avramovič, autor 25 bodov, 7 doskokov a 2 asistencií. 

 

Ideálna päťka kola

Podľa očakávania sa do ideálnej zostavy 27. kola prepracoval najlepší zahraničný hráč kola - De'Sean Parsons zo Svitu a najlepší slovenský hráč kola - Michael Fusek z Interu Bratislava. K tejto dvojici sa pridali aktéri zo zápasu Handlová - Levice, konkrétne za domácu stranu Aleksandar Zečevič a Nikola Rakočevič, za hostí ich dopĺňa Šimon Krajčovič

Foto: Lukáš Droppan