Print
Category: Ocenenia

Aj v play off Niké SBL budeme oceňovať najlepšie individuálne výkony, avšak s miernou zmenou. Z každého stretnutia vyberieme "muža zápasu". Kto sa v najlepšom svetle prezentoval v ďalších pokračovaniach semifinálovej série Spišských Rytierov s Iskrou Svit, respektíve Patriotov Levice s Interom Bratislava?

Muž zápasu Spišskí Rytieri - Iskra Svit: Delano Spencer

Pred zápasom sa na sociálnych sieťach zdravo "nasrdil", v samotnom zápase bol na nezastavenie. Rozohrávač Spišských Rytierov Delano Spencer nechal zabudnúť na stredajšie dianie v Iskra aréne, na domácej palubovke predviedol svoje basketbalové kvality. V prvom polčase nadelil súperovi 21 bodov, hlavne premenil 5 zo 7 pokusov za tri body. K tomu si Američan pripísal na svoje konto 3 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. Mal najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov v rámci tímu (+34), v indexe užitočnosti mal rovnakú hodnotu ako on (25) Mário Ihring.

 

Muž zápasu Patrioti Levice - Inter Bratislava: Šimon Krajčovič

Mozog levickej hry opäť úradoval v pozitívnom slova zmysle. Šimona Krajčoviča bola zase raz plná palubovka, na konci dňa sa mohol radovať so spoluhráčmi z postupu do finále. Playmaker Patriotov mal výrazný podiel na cennom úspechu, v treťom semifinálovom stretnutí s Interom Bratislava zaznamenal 13 bodov, 7 doskokov a 5 asistencií. V rámci levického kolektívu mal najvyšší index užitočnosti a aj naďalej si v play off drží vynikajúce zápasové priemery. 

Foto: Lukáš Droppan