Print
Category: Ocenenia

Druhý finálový zápas je za nami, tradičnou bodkou za ním je vyhlásenie najlepšieho jednotlivca v tomto stretnutí. Kto a prečo potiahol svoj tím k víťazstvu?

BC Komárno - Patrioti Levice: Shane Gatling

Nebudeme rozprávať do vetra, ak povieme, že vedeniu Komárna sa mimoriadne vydarili výmeny hráčov počas rozbehnutého ročníka. Shane Gatling sa pripojil k "diablom" v decembri a okamžite priniesol to, čo od neho tréner Zlatko Jovanovič pri príchode očakával. Ešte lepšou správou v tomto smere bolo, že svoje individuálne výkony dokázal v play off posunúť na vyššiu úroveň. "Nezačali sme tento zápas najlepšie, ale neraz sme sa z niečoho podobného dokázali dostať a zabojovať. To sme teraz proti Leviciam dokázali tiež, už v druhej štvrtine sme boli vo vedení my a boli sme späť v zápase. Basketbal je o bodových úsekoch, z nášho pohľadu prišli šnúry v správnom čase. K tomu sa pridala defenzíva v dôležitých okamihoch, z čoho sme potom profitovali," povedal Gatling bezprostredne po stredajšom stretnutí.

Legionár v službách Komárna nebol až taký viditeľný, ako tomu bolo v predchádzajúcich stretnutiach, ale to najlepšie si nechal na záver. Vtedy sa ukázali jeho schopnosti a chladnokrvnosť, keď mal významný podiel na kľúčovej bodovej šnúre tímu a úspešný bol aj pri víťaznej strele 14 sekúnd pred koncom. "Bola to jedna z mojich najdôležitejších a najväčších striel v mojej profesionálnej kariére. Každý deň na nich pracujem. Pre takéto momenty človek žije a navyše, padlo mi to do koša. Vedenie 2:0 znamená pre nás veľmi veľa. Sú pred nami ešte ďalšie dva kroky, nech sa k ním dopracujem akokoľvek, ale chceme si splniť," dodal 25-ročný basketbalista. Gatlingovi napokon svietilo v štatistikách 17 bodov (o 7 z nich sa postaral v záverečných 2 minútach), 2 doskoky a 3 asistencie. 

Foto: Lukáš Droppan