• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kým ostatní mali tieto týždne o čosi voľnejšie, tak Timotej Malovec zažíva hektické basketbalové dni. Najskôr s kadetmi suverénne vyhral majstrovský titul, bol tiež v pozícii najmladšieho hráča účastníkom reprezentačného kempu mužov a už najbližší víkend ho s juniormi čaká útok na druhé zlato. So 16-ročným krídelníkom sme sa porozprávali aj o blížiacej sa šanci v A-tíme Interu.

Mladší z bratskej dvojice Malovcov patril k šestici hráčov, ktorých chcel vidieť reprezentačný tréner Žan Tabak naživo v tréningovom procese. Podľa jeho slov môžu totiž títo hráči patriť k budúcej generácii v mužskom reprezentačnom výbere. „Bol som najskôr prekvapený, nevedel som najskôr, či sa mám tešiť alebo báť (úsmev). Postupom času som to spracoval a tešil som sa sem. Basketbalovo sa posuniem určite ďalej, spoznám nových ľudí a dá mi to viac do života. Očakávam zlepšenie v kondícii, fyzickej sile a streľbe,“ rozhovoril sa hráč Interu o dojmoch a cieľoch v reprezentačnom kempe.

Doteraz mohol slovenskú špičku sledovať maximálne z hľadiska, respektíve prostredníctvom priamych prenosov, no teraz bol vedľa nich a mohol tak od nich zbierať neoceniteľné informácie, podnety a skúsenosti: „Je to super, napríklad s Andrem Jonesom sme strieľali. Stále ma tlačil, aby som išiel naplno. Je to proste úžasné.“

Malovec má ako jeden z mála basketbalistov v súčasnosti mimoriadne nabitý program. Na začiatku júla triumfálne a suverénne získal zlato v rámci kategórie kadetov. Už v piatok ho spolu s Interom čakajú boje aj v náročnejšej kategórii juniorov. „Myslím si, že sme si to s chlapcami užili. Dokázali sme to, čo sme chceli dokázať. Celú sezónu sme na to trénovali. Získať majstrovskú trofej je úžasné, teraz nás čakajú boje v juniorskej kategórii. V tej chceme ešte viac uspieť, ale bude to aj určite ťažšie,“ vrátil sa reprezentant Slovenska k záverečnému turnaju v Košiciach.

malovec 2

O odchovancovi Interu Bratislava je v poslednom čase čoraz viac počuť, pochvala prichádza z rôznych strán, ako napríklad z účinkovania v Európskej mládežníckej basketbalovej lige (EYBL), respektíve Stredoeurópskej mládežníckej basketbalovej lige (CEYBL). „Chvála sa počúva dobre, ale treba ju aj potvrdiť. Chodili aj ponuky, v každom zápase však musím potvrdzovať, aby som niečo dokázal. Nemôžem mávať výpadky,“ myslí si Malovec.

V novom súťažnom ročníku ho navyše čaká ďalší dôležitý bod v kariére - premiéra medzi mužmi. Malovec by mal totiž patriť ku skupine mladíkov, ktorí dostanú šancu ukázať svoje schopnosti aj v „áčku“. Vedenie Interu už dlhšiu dobu deklaruje, že v sezóne 2020/2021 dostanú priestor aj ich talentovaní hráči z mládežníckej pyramídy.

„Chcem sa ukázať v basketbalovom svete a samozrejme sa naučiť aj veľa nového. Dúfam, že sa aj presadím a dostanem šancu. Všetko si budem musieť však vybojovať, bude to určite náročné. Bude to pre nás niečo nové, taktiež aj pre Inter,“ uzatvoril Malovec.

Foto: Martin Baumann, Peter Jesenský