• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jednou z opôr BKM Lučenec by mal byť v novom ročníku SBL 26-ročný americký rozohrávač Mike Caffey. Nadobudnuté skúsenosti z európskeho basketbalu by chcel pretaviť v úspešné účinkovanie s „Novohradčanmi“.

Playmaker Lučenca si doteraz zahral v Maďarsku (za Jászberény), v Grécku (za Trikaliu) a vo Fínsku (za Helsinki). Čo ho teda zaviedlo na slovenské palubovky? „Podpísal som s novým agentom, ktorý mal dobrý vzťah s Lučencom a napokon sme dospeli k dohode. O lige a klube som počul dobré informácie, sprostredkoval mi ich agent, v predchádzajúcich rokoch tu mal hráčov,“ prezradil na úvod Caffey.

S novým prostredím a klubom sa rýchlo zžil, čo naznačujú aj doterajšie výkony v prípravných zápasoch. „Klub a mesto ma veľmi milo prijalo. Každým dňom teraz pracujeme na tom, aby sme boli lepší. Keď budeme kompletní, tak plánujeme úspešnú sezónu pre tím a mesto Lučenec. Sme mladé družstvo, ktoré môže hrať rýchlo. Máme dobrého trénera, ktorý nám pomôže uspieť v tomto ročníku,“ vyhlásil 26-ročný Američan.

Caffey sa vracia do profesionálneho basketbalu po ročnej prestávke, o ktorej prezradil viac: „Doma som zostal dlhšie ako obvykle, chcel som vyskúšať zabojovať o angažmán v niekoľkých tímoch NBA G-League. Premrhal som tak možnosti ísť za oceán. Celú sezónu som však pracoval na sebe, aby som bol pripravený na nový ročník.“

Jedna z posíl Lučenca má za sebou pestrú univerzitnú kariéru. Už na strednej škole patril k hviezdnym hráčom, dôkazom bolo zaradenie aj do prestížneho rebríčka ESPN 100, kde mu patrilo medzi rozohrávačmi 31. miesto. V Kalifornii patril na svojom poste dokonca vtedy medzi top trojku. Na univerzite Long Beach state napokon potvrdil svoje papierové kvality, v troch sezónach po sebe sa prepracoval do najlepšieho konferenčného tímu.

caffey lucenec 2

„Renking ESPN ma motivoval, aby som ešte viac pracoval na sebe a dostal sa na vyššiu pozíciu. Mojím hlavným cieľom však každý rok bolo to, aby to bola úspešná sezóna. Celkovo bola moja univerzitná skúsenosť skvelá, od prvého do posledného roku. Hral som proti mnohým veľkým školám, bola to vynikajúca súťaž a úspešná kariéra,“ zaspomínal Caffey na basketbalové začiatky.

Pre zaujímavosť, americký basketbalista vyštudoval na Long Beach State program „African studies“. „Bol to program o histórii Afriky. Učili sme o rôznych kultúrach na kontinentoch, náboženstve, jazykov atď.,“ dodal na záver hráč Lučenca.

Foto: fansmanship.com, longbeachstate.com