• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V druhom kole SBL sa premiérovo v novom ročníku dostane do akcie Handlová, na úvod ju čaká predstavenie na palubovke Svitu. Ťahákom je duel medzi aktuálnym víťazom Slovenského pohára Patriotmi Levice a úradujúcim majstrom Interom Bratislava. Lučenec sa pokúsi o druhý domáci triumf za sebou, v ceste jej však bude stáť Prievidza. Nulu v kolónke víťazstiev zmaže víťaz súboja Komárno - Spišská Nová Ves. 

2. kolo SBL 2019/2020:

MBK Rieker COM-Therm Komárno - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Mestská športová hala, streda 9. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Martin Margala, Stanislav Bara

Súboj družstiev, ktoré v prvom kole neuspeli. "Obuvníci" sa museli vysporiadať s dvojitou absenciou na kľúčovom poste rozohrávača, v Lučenci im chýbalo slovinské duo Nini Gabrijel a Boban Tomič. Aj bez nich však Komárno pomýšľalo na úspech, ale v koncovke nezvrátilo duel na svoju stranu. Napokon tak prehralo 75:83. V domácej premiére si budú určite chcieť napraviť chuť. "Aj napriek tomu, že nebudeme na tomto zápase stále kompletní a doliečení, chceme urobiť všetko pre to, aby sme doma vyhrali. Ide o prvý domáci zápas v tejto sezóne, preto očakávame aj peknú divácku kulisu, ktorej sa chceme odvďačiť jedine víťazstvom. Nebude to jednoduché, Spišiaci disponujú kvalitným tímom, rešpektujeme ich silu, no na zápas by sme mali byť pripravení aj v zostave, ktorá v stredu nebude najsilnejšia," prezradil asistent komárňanského trénera Jozef Paulik.

Pozitívny dojem zanechali v úvodnom stretnutí nového ročníka Spišiaci. V Žiline mali vynikajúci vstup, ale nevydarená druhá štvrtina ich obrala o nádej na víťazstvo. Zverencov trénera Ericha Korfantu čakajú tzv. "back-to-back" zápasy, v priebehu 24 hodín sa predstavia v Komárne a v Bratislave. Bude zaujímavé sledovať, ako sa s tým popasuje úzka rotácia "Novovešťanov". "Hoci sme si zo Žiliny neodniesli víťazstvo, tak boli sme k nemu nesmierne blízko. Potešila ma bojovnosť, ktorú sme predviedli, chlapci sa nevzdávali za žiadneho stavu. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, a ak by to našim trojkárom padalo ako obvykle, tak..., ale v baskete sa na 'ak' nehrá, prehrali sme, no zápas ma naplnil optimizmom. Čaká nás superťažký dvojzápas. Komárno v prvom kole prehralo a iste bude chcieť v domácom búrlivom prostredí odčiniť zaváhanie z Lučenca. Domáci majú v tíme skúsených matadorov, Miloševič a Stamenkovič sú stálice a pojmy v tejto lige, uvidíme v akej sile nastúpia na perimetri, kde im v Lučenci chýbali dvaja hráči. My sa ideme pobiť o dobrý výsledok, musíme hrať rýchlo a účelne, prvý zápas ukázal, že typy na to máme, očakávam dobrý zápas," vyhlásil tréner Spišskej Novej Erich Korfanta.

 

Iskra Svit - MBK Baník Handlová

Iskra aréna, streda 9. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Tomáš Lukáč, Tomáš Kiss 

Ako zaznelo pred sezónou z tábora Iskry, tak prvý "riadny" zápas bude pre Svit domáca konfrontácia s Handlovou. Aj keď si "Podtatranci" v sobotu viedli dobre, tak na dva body to nestačilo. Proti Interu doplatili na chyby, ktoré sa napokon odzrkadlili až v samotnom závere. Z tohto pohľadu je možno prehra o 20 bodov až príliš krutá, no je to o motivácia navyše odčiniť to v domácej Iskra aréne. "Handlová je dobrý tím, s dobrým trénerom ale my ideme v stredu vyhrať," vyhlásil sebavedomo tréner Svitu Igor Prtorič. 

Baník čaká ako posledný tím SBL ostrá premiéra v novej sezóne. Handlovčania si museli najdlhšiu dobu počkať, po neúspešnej generálke im to však prišlo asi vhod. Tím z Hornej Nitry totiž neuspel proti Spišskej Novej Vsi, keď na ich palubovke prehral o 18 bodov. Teraz sa opäť predstaví na východe, ale už s jasným cieľom - odštartovať sezónu víťazne. „Vo Svite to je vždy veľmi náročné a vieme, že na nás čaká hneď v úvode sezóny ťažká previerka. Ako sa náš súper nedávno vyjadril, sezónu začína práve stretnutím s Handlovou, pretože v prvom kole narazil na bratislavský Inter. Domáci tím vyniká najmä vynikajúcou individuálnou kvalitou. Musíme si dať pozor na lídrov Svitu a našou úlohou bude udržať koncentráciu ako v útoku, tak aj v obrane. Počas prestávky sme podľa môjho názoru odviedli výbornú prácu a nevieme sa dočkať začiatku sezóny,“ prezradil kouč Handlovej Branko Maksimovič.

47580805 2451574778202922 2440793690562625536 o 

Patrioti Levice - Inter Bratislava

Športová hala, streda 9. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Tomáš Doušek, Tomáš Turček

Ostro sledovaný bude zápas v metropole Tekova. Aktuálneho držiteľa Slovenského pohára Levice vyzve úradujúci šampión SBL Inter Bratislava. Obe družstvá vstúpili do sezóny odlišným spôsobom. Patriotom sa opäť raz nepodarilo nájsť recept na úspech v Prievidzi, výsledkom z toho bola 24-bodová prehra 81:105. Aj napriek nepriaznivému výsledku však môže tešiť fakt, že "žlto-zelení" boli konečne v kompletnom zložení. Po náročnom vstupe tak čaká zverencov trénera Michala Madzina ďalšia ťažká previerka. "Poctivo sme sa pripravovali a všetci vieme, s akou kvalitou príde Inter. Nie je veľa priestoru na chyby a bude na nás, aby sme hrali celých 40 minút koncentrovane. Tešíme sa na našich divákov a veríme, že nám pomôžu k tomu najlepšiemu výkonu," vyjadril sa levický pivot Viktor Juríček.

Podobne ako Spišiaci, tak aj Inter má na programe "back-to-back" zápasy. Bratislavský celok chce odohrať čo najväčší počet ligových duelov pred štartom skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA. Dobrovoľne náročný program odštartovali dobre, aj keď výkon proti Svitu mal zatiaľ ďaleko od ideálu. Podstatný je však výsledok, po výhre 84:64 natiahli svoje víťazné ťaženie, ktoré začalo ešte v predošlom ročníku. Uvidíme, akou formou rozloží sily tréner "žlto-čiernych" Aramis Naglič. „Vzhľadom na našu účasť v Európskom pohári FIBA sme boli nútení predohrať niektoré stretnutia. Hneď v úvode sezóny nás čaká šesť zápasov počas pätnástich dní. V stredu a štvrtok budeme svedkami tzv. back-to-back zápasov, čo v našich končinách nie je častý jav. Sami sme zvedaví, ako sa s touto situáciou popasujeme,“ zamyslel sa generálny manažér Interu Michal Ondruš.

DSC 4197 

BKM Lučenec - BC Prievidza

Športová hala ARENA, streda 9. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Stanislav Mlynarčík, Vladimír Karnay

Veľmi zaujímavá konfrontácia sa očakáva aj v športovej hale ARENA, kde na seba narazia dva ofenzívne ladené celky. Lučenecký tréner Peter Jankovič úspešne absolvoval návrat na lavičku mužského družstva, spolu so svojimi zverencami dokázal v domácom prostredí zdolať Komárno. "Novohradčania" majú zaujímavý tím, čo hneď potvrdili v prvom stretnutí sezóny. Nebyť zaváhania v koncovke, tak mohli dokráčať k výhre takmer systémom štart-cieľ. "V druhom kole nás čaká minulosezónny finalista, ktorý dokázal vytvoriť taký tím aj v tejto sezóne, aby minimálne zopakoval predošlú sezónu. Už v prvom kole ukázali svoju kvalitu, keď vyhrali na Levicami výrazným rozdielom. Verím, že pred domácim publikom pristúpime k tomuto stretnutiu zodpovedne a nedarujeme Prievidzi nič zadarmo. Urobíme všetko pre dobrý výsledok a budeme bojovať od prvej do poslednej sekundy. Hostia sú opäť favoritom stretnutia, ale chceme ukázať, že doma budeme nepríjemní pre všetkých súperov," prezradil kormidelník BKM. Na lučeneckej hre boli badať ešte drobné chyby, ale stále sme len na začiatku dlhej sezóny. "Čaká nás veľmi kvalitný súper, s ktorým musíme hrať velmi agresívne, či už v obrane alebo v útoku. Jedine tak môžeme pomýšľať na víťazstvo," doplnil svojho trénera pivot Lučenca Ján Zorvan.

Prievidza vstúpila do nového ročníka vo veľkom štýle, ako jediná prekonala v prvom kole 100-bodovú hranicu a spomedzi všetkých družstiev zvíťazila najjasnejším rozdielom. Všetko toto si odniesli Levice, ktoré tak neodkliali palubovku Niké arény. Zverenci trénera Tihomira Bujana neprehrali s Patriotmi doma už šesť a pol roka. Predvedená hra vzbudzuje rešpekt a "bielo-čierni" tak cestujú do Lučenca odhodlaní nadviazať na úspešnú predohrávku. "Čaká nás ďalší súper, ktorý špeciálne na domácej pôde nebude vôbec ľahký. Musíme podať koncentrovaný výkon v útoku, aj v obrane. Určite nám Lučenec nedá nič zadarmo. Ideme do zápasu bojovať od začiatku o ďalšie víťazstvo," uviedol asistent trénera BC Maroš Helmecy. 

Foto: Daniel Faix, Karol Scholtz, Lukáš Droppan