Print
Category: Preview

Tak trochu vo finálovom tieni zostáva séria o tretie miesto, v ktorej sa stretnú neúspešní semifinalisti - Inter a Košice. Komu sa podarí zabudnúť na sklamanie z vyradenia a zakončí sezónu cenným kovom?

BK Inter Bratislava - KB Košice

Pohľad do kuchyne

Inter: Scenár z minuloročnej sezóny sa zopakoval. Inter aj napriek mimoriadne nabitému kádru, plného zvučných mien, neprešiel cez semifinálovú prekážku v podobe Komárna. Žlto-čierni nedokázali ani v jedinom prípade nájsť recept na hru úradujúceho majstra a v najkratšom možnom čase sa rozlúčili s nádejou na druhú trofej v sezóne 2015/2016. Podobne ako v predošlej sezóne, tak aj v tejto čaká na tím z Pasienkov boj o bronzovú medailu. Interisti sa v sérii s Komárnom borili s početnými zdravotnými problémami, dlhšia prestávka medzi sériami preto pomohla zverencom Ľubomíra Urbana dať do poriadku všetky starosti, ktoré mal tím počas semifinále. 

Košice: Ambiciózny nováčik splnil svoj predsezónny cieľ aj napriek tomu, že nepostúpil do vytúženého finále. Zverenci Dražena Brajkoviča si zahrajú o medailu hneď vo svojom návrate medzi elitu a sú odhodlaní zakončiť ročník s kovom na krku. V boji o finále dlho a urputne vzdorovali Prievidzi, ale po 11 domácich víťazstvách padla víťazná šnúra v šiestom semifinálovom zápase. Košice majú pred súbojom o 3. miesto výhodu v tom, že majú za sebou dlhšiu semifinálovú sériu a hlavne motiváciu zakončiť nováčikovskú sezónu úspechom. 

 

Čo môže rozhodnúť v tejto sérii?

Inter:

 

Košice:

 

Kto proti komu?

Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na jednotlivých hráčov základnej päťky. Ktorá zostava má väčší podiel na konečnej produktivite tímu? V prehľade vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v semifinálových dueloch. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas. 

Inter:

 

Košice:

 

Čísla, čísla, čísla

Semifinálové zápasy odhalili slabé miesta žlto-čiernych, nevychádzala im hlavne streľba spoza trojkového oblúka, kde mal iba niečo vyše 20% úspešnosť pokusov a taktiež trestné hody mali cez hranicu 70%. Kľúčové boli aj straty, ktoré sa pohybovali bežne v zápase na hodnote 15. Košičania na druhej strane potvrdili stabilné trojky - cez 30% úspešnosť pokusov za tri, taktiež aj trestné hody - cez 85% a pokusy za dva body cez hranicu 55% úspešnosti.

 

Bilancia

Vzájomné zápasy hovoria v prospech Interu, ale ako prezradil Reginald Keely v rozhovore pre náš web, Košice sú od základnej časti oveľa lepším tímom. Hneď na úvode tím z východu šokoval na Pasienkoch, keď vyhral 93:88, ale potom si zapísal tri prehry - 71:74, 80:88 a 111:93. Ako však ukázala základná časť, uspieť môže ktorýkoľvek tím. 

 

Delegácia rozhodcov na prvý zápas o 3. miesto:

Tomašovič Zdenko, Fuska Pavel, Doušek Tomáš

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK