• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Týždeň uplynul od ukončenia oboch semifinálových sérií a nás už v sobotu, 18. apríla, čaká prvý zápas o tretie miesto. O bronz sa medzi sebou pobijú basketbalisti Interu Bratislava a Handlovej.

BK Inter Incheba Bratislava – MBK Handlová

Hant aréna, sobota 18.4. od 18:00

Po veľmi rýchlom štvrťfinále, keď si všetky štyri tímy vybojovali postup hneď v prvých štyroch zápasoch, sa veľmi rýchlo skončilo aj semifinále. Inter, ktorý v prvom vyraďovacom súboji zdolal Karlovku, natrafil na Komárno. V tejto sérii po troch zápasoch veľmi nečakane žlto-čierni prehrávali 0:3. Vo štvrtom stretnutí už dokázali zvíťaziť na domácej palubovke, no s piatym zápasom prišla aj ďalšia prehra a brány finále sa pred nimi zatvorili. „Každý športovec, pokiaľ je víťazný typ, je mu skoro jedno, aký zápas hrá, teda či hrá o majstra, alebo na dvore o majstra o ulice a chce vždy zvíťaziť. Je ťažšie motivovať hráčov, keď ciele boli kdesi inde a je tu istá miera frustrácie, ale s tým sa musí vyporiadať každý sám. Dá sa debatovať, do akej miery má zmysel takéto dohrávanie o 3. miesto. Mám na to svoj názor, ale sériu o bronz sa budeme snažiť zvládnuť čo najlepšie,“ povedal manažér Interu Bratislava, Michal Ondruš.

Handlová, ktorá po základnej časti skončila o priečku nižšie ako Inter, čiže na štvrtom mieste, si v štvrťfinále rovnako poľahky poradila so Svitom, ktorý na zápasy zdolala 3:0. Semifinálovým súperom handlovských „baníkov“ bola Prievidza. Túto sériu začali Handlovčania celkom dobre a po dvoch zápasoch bol stav vyrovnaný, 1:1. Potom však zverenci Branka Maksimovića prehrali tri zápasy v rade, vrátane jedného v domácom prostredí, čím sa pre nich cesta do finále takisto skončila. O medaily ide Handlová bojovať po piatich rokoch. Naposledy bronz získali v sezóne 2009/2010, keď porazili Spišskú Novú Ves. „Čaká nás veľmi ťažká séria o bronz. V športe nie je minulosť, len budúcnosť. Nemôžeš žiť v minulosti a každý deň alebo v každom ďalšom zápase musíš byť lepší, a ukázať to na ihrisku. Musíme hrať tak, akoby sme hrali o zlatú medailu. Inter je veľkú klub, s dobrými hráčmi, trénerom a celým manažmentom. Musíme zo seba dať to najlepšie, aby sme túto sériu získali pre seba. Vždy je lepšie, keď svoj posledný zápas sezóny vyhráte ako prehráte. Samozrejme, vyzývam všetkých našich fanúšikov, aby nám v tejto sérii pomohli,“ vyhlásil handlovský tréner, Branko Maksiović.

Inter Bratislava – Handlová v sezóne 2014/2015: 83:79 (v), 81:73 (d), 79:89 (v), 94:77 (d)

 

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK