• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predohrávka 23. kola Slovenskej basketbalovej ligy prinesie ostro sledovaný duel medzi Levickými Patriotmi a Interom Bratislava, v ktorom nepôjde o nič iné, ako o prvé miesto v tabuľke. Zmení sa pred televíznymi kamerami líder súťaže?

BK Levickí Patrioti - BK Inter Bratislava 

Športová hala, streda 16. januára o 18.00 h - štatistický prenos a videoprenos: RTVS 2 a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Tomáš Doušek 

Aktuálne informácie: Dva aktuálne najlepšie tímy SBL sa stretnú v priamej konfrontácii o prvé miesto. Skutočná basketbalová lahôdka, ktorá sa navyše odohrá pred televíznymi kamerami. Doterajšie konfrontácie Levíc s Interom priniesli vysokú kvalitu, ktorú si prajú priaznivci isto aj do tretice. Úradujúci majster navyše zostáva posledným tímom v súťaži, ktorý ešte pred svojim publikom neokúsil chuť prehry v aktuálnom ročníku. "Žlto-zelení" sa konečne dostali aj zdravotne do poriadku, v kompletnom zložení si pripísali počas víkendu mimoriadne cenné víťazstvo. Vo Svite totiž ukončili víťazné ťaženie Iskry a zároveň aj ich sériu pred domácim publikom. Zverencov trénera Michala Madzina zdolali po dramatickej koncovke 83:80. Inter prišiel o svoju domácu neporaziteľnosť, v predohrávke 22. kola nestačili na Komárno, po tiež zaujímavom priebehu podľahli "obuvníkom" 63:69. "Žlto-čierni" sa dlho nevedeli dostať do zápasu, keď už sa zdalo, že zlomili odpor odvekého rivala, tak ich o dva body pripravila zbabraná koncovka. V metropole Tekova tak budú chcieť podať diametrálne odlišný výkon. 

Motívy zápasu: Motívov je mnoho, ale začneme tým najdôležitejším. Situácia v tabuľke sa totiž vyvinula tak, že po dlhom čase sa môže zmeniť líder súťaže. Domácim na to stačí akákoľvek výhra, hostia sa môžu v prípade zisku dvoch bodov opäť mierne odtrhnúť. V hre je ďalej aj domáca séria Levíc, ktorá aktuálne číta deväť výhier za sebou. Nemenej zaujímavý bude taktický súboj medzi Teom Hojčom a Oliverom Vidinom. A v neposlednom rade, môžeme sa tešiť na zaujímavé mikrosúboje. Či už Gačešu proti Baťkovi, Bojanovského proti Fusekovi, Davisa proti Skinnerovi, Žiaka proti Smithovi a Tomiča proti Kinneymu. Duel môže byť zároveň premiérou pre novú posilu Patriotov - Dwayna Benjamina. Aký bude mať dopad na vývoj stretnutia?

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Nový zápas proti dobre koučovanému tímu. Pripravujeme sa tak, ako na každý zápas. Tešíme sa, že je pred nami ďalšia veľká výzva a šanca urobiť progres v našej hre."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Poznáme silu Levíc, vieme, že sa tam nevyhráva ľahko. Máme však dosť kvality na to, aby sme podali zodpovedný výkon a odohrali kvalitný zápas. Motivácia je obojstranná, očakávam kvalitné stretnutie. Obe družstvá majú kvalitu a hrajú dobrý basketbal. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom s Komárnom sa musíme zlepšiť najmä v útoku. Kľúčová bude koncentrácia. Kto sa bude lepšie koncentrovať a postráži si zbytočné straty lôpt, bude víťaz tohto duelu."

Videopozvánka na stretnutie Levice - Inter:

Foto: Lukáš Droppan