Print
Category: Preview

Pred druhým stretnutím finále Slovenskej basketbalovej ligy je isté, že v stredu večer sa skončí jedna séria. Bude to stopka pre domácu neporaziteľnosť Prievidze v play off alebo skončí víťazná séria Interu?

BC Prievidza - BK Inter Bratislava

/stav série - 0:1/

Niké aréna, streda 15. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Anton Šarišský

Aktuálne informácie: Asi len málokto čakal taký jednoznačný priebeh, ako tomu bolo v prvom finálovom stretnutí Interu s Prievidzou. Po väčšinu prvého polčasu to bola pri tom vyrovnaná partia, ale následne bratislavský celok zapol na vyššie obrátky a v priebehu necelých štyroch minút v podstate vybavil zápas. Výsledok 87:54 tak hovorí jasnou rečou. Ako sa však zhodli viacerí aktéri, konečné skóre nie je dôležité, rozhodujúci je fakt, že prvý finálový bod má Inter. Na "Hornonitranoch" boli pravdepodobne ešte dozvuky z ťažkej semifinálovej série s Levicami, najmä v druhom polčase totiž evidentne nestíhali za oddýchnutým rivalom. Po prvej bitke s "žlto-čiernymi" si mohli dopriať trochu oddychu a pripravovať sa na duel doma, kde sa predsa len cítia oveľa komfortnejšie. Svedčí o tom aj to, že v play off nenašli v Niké aréne ešte premožiteľa. Podarí sa Prievidzi vyrovnať alebo sa Inter dostane do brejku?

Motívy zápasu: Jedno je isté, jedna séria sa po druhom finálovom zápase skončí. Bude to tá prievidzská, ktorá aktuálne číta sedem domácich víťazstiev v rade, respektíve 14 prehier proti Interu? Alebo príde koniec víťaznej série "žlto-čiernych", momentálne na méte 21 zápasov. Bude zaujímavé sledovať, aký dopad na hru oboch celkov bude mať výsledok z prvého vzájomného merania síl v rámci finále.

Povedali pred zápasom:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Na domácej palubovke musíme ukázať omnoho viac energie ako v Bratislave. Ak chceme byť úspešní, musíme hrať na maximum počas celého zápasu. Verím, že to s pomocou od našich skvelých fanúšikov dokážeme." 

Aramis Naglič, tréner Interu: „Už to bude úplne iný zápas. Na sobotu sme už zabudli, podali sme dobrý výkon, vysoko vyhrali a máme 1:0, ale v Prievidzi to bude iné. Súper hrá prvý raz doma. My sa chceme skúsiť dostať na 2:0, ale vieme, že to budeme mať ťažké. Prievidza bude musieť podať veľmi dobrý výkon, ak chce využiť výhodu domáceho ihriska. My však tiež máme svoje šance. Sme dobre pripravení a teší nás, že sa bude hrať v búrlivej atmosfére. Skúsime podať čo najlepší výkon a uspieť.“

Foto: Vladimír Králik