• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zápasom Interu Bratislava s Handlovou sa uzatvorí 24. kolo Slovenskej basketbalovej ligy. Podarí sa Baníku opäť zaskočiť majstra a ukončiť na jeho palubovke víťazné ťaženie?

SBL 2019/2020 - 24. kolo:

Inter Bratislava - MBK Baník Handlová

Eurovia aréna, nedeľa 19. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Martin Margala, Martin Hudec

Jedenásť výhier v rade s veľkou pravdepodobnosťou zabezpečilo Interu Bratislava už v predstihu prvenstvo po základnej časti. "Žlto-čierni" sa rýchlo otriasli z účinkovania v Európskom pohári FIBA, na prelome rokov majú vynikajúcu formu. Naposledy okúsili v SBL-ke chuť prehry 23. novembra na palubovke Lučenca. Ich prvá tohtosezónna porážka sa datuje k 26. októbru, keď v ich prostredí uspel práve ich najbližší súper. Počas týždňa sa majster s Komárnom trochu trápil, ale po zlepšenom výkone v druhom polčase napokon zvíťazil hladko 86:62. Oplatí teraz Handlovej prehru z predchádzajúceho domáceho duelu? "Handlová je veľmi nepríjemný súper. Myslím si, že svojou šírkou lavičky a kvalitou hráčou niekedy ukazujú, že môžu hrať aj medzi najlepšou štvorkou. Ich výkony však nie sú teraz kontinuálne a nevedia si ich udržať. Vieme, že nám urobili dávnejšie problém, keď vyhrali na našej palubovke. Kvôli tomu sa na nich pripravujeme veľmi seriózne, stále nás to bolí a chceme im to vrátiť. Ideme do zápasu naplno. Vieme, že oni keď hrajú špeciálne bez tlaku, tak môžu odohrať výborný zápas. My budeme na to pripravení," vyhlásil kouč Interu Aramis Naglič.

Výkony Handlovej majú stále nevyrovnanú krivku. V jednej chvíli sa vedia vytiahnuť na ligovú špičku (viď triumf v Lučenci), aby to následne nedokázali potvrdiť pred domácim publikom a prehrať v hornonitrianskom derby s Prievidzou. Aj z tohto pohľadu začínajú pomaly Baníku uchádzať družstvá na vyšších poziciách, keďže tie sa dokážu v dôležitých dueloch skoncentrovať. "Opäť nás čaká veľmi náročné stretnutie. Na Interi sa hrá ťažko, ale ako jediné družstvo v tejto sezóne sme na Pasienkoch zvíťazili. Preto očakávame, že sa súper na nás pripravil dôkladnejšie ako v prvom spomínanom zápase. Domáci majú širokú rotáciu hráčov, preto bude dôležité dodržiavať všetko, na čom sa pred zápasom dohodneme," myslí si pivot Handlovej Jakub Petráš. Jeho spoluhráčom môžu zahrať do karát dve veci, tou prvou je, že do stretnutia nejdú v pozícii favorita. A tou druhou je fakt, že u súperov sa im darí viac ako v domácom prostredí. S družstvom sa pomaly zžíva americké duo Corey Allen jr. a Darius Huggins. Vytiahnú sa svojimi výkonmi práve na Pasienkoch? "Inter neprehral už dva mesiace, počas ktorých odohral jedenásť zápasov. Medzi tým sa po zranení vrátil Fusek, ktorý je platný ako v obrane, tak v útoku. Na rozohrávke posilnil o kvalitného Vlahoviča, ktorý v uplynulom kole odohral svoj prvý zápas. My musíme na Pasienkoch vložiť do stretnutia presne to, čo nám v poslednom zápase chýbalo a to je tímová hra, maximálna bojovnosť a stabilita v každej fáze stretnutia," prezradil tréner MBK Branko Maksimovič. 

Foto: Vladimír Dorňák