• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

S viacerými zmenami vstupuje Inter Bratislava do dnešného stretnutia FIBA Europe Cupu proti tureckému Royal Hali Gaziantep. Čo je nové na oboch stranách?

Vysoká prehra v litovskom Šiauliai, ale aj cenné víťazstvo proti Košiciam nezmenilo nič na tom, že v pondelok neostal na Pasienkoch kameň na kameni. Najskôr klub rozviazal kontrakt s trénerom Brankom Maksimovičom, aby sa k ním počas dňa následne pridala hráčska dvojica Bannister a Jankovič, ktorá už tiež nie je súčasťou kádru žlto-čiernych. Už bez tejto dvojice, ale zato s novým kormidelníkom čaká na Inter náročná prekážka v podobe tureckého Royal Hali Gaziantep. Pre Ľubomíra „Mexa“ Urbana pôjde o premiéru na trénerskej lavičke, ale skúsený tréner by mohol hre Interu priniesť potrebný impulz. „Podľa mňa najdôležitejšie bude ovládať rôzne emócie alebo konzekvencie narušenia atmosféry v kabíne po odvolaní trénera a odchode dvoch hráčov. Nemôžeme si myslieť, že to nemá vplyv. Tento vplyv sa budeme snažiť eliminovať a do zápasu ísť s čistou,  jasnou mysľou, aby sme sa mohli popasovať so súperom a bojovať o víťazstvo v tomto zápase, aj keď to nebude jednoduché. Druhá vec je, aby sa nám podarilo fyzicky zosúladiť družstvo tak, aby bolo schopné odohrať 40-minútový náročný súboj,“ vyjadril sa pred zápasom nový kouč žlto-čiernych.

V skupine M je zatiaľ po polovici zápasov všetko otvorené, kým Inter má na konte jednu výhru a dve prehry, ich turecký súper je s dvom víťazstvami a jednou prehrou stále na dohľad. Svoju hernú kvalitu ukázal Gaziantep hlavne proti poľskému Vroclavu, ktorý zdolal hladko 74:46. V domácej súťaži takmer prekvapil vedúci Izmir, ale ani 22-bodový Rautins nezabránil tesnej prehre 65:67. Pozornosť bude treba dávať na každého, čo potvrdil aj Tomáš Mrviš: „Čaká nás veľmi ťažký zápas so silným tímom, ktorý ma kvalitných hráčov. Vonku sme ale zistili, že sa s nimi dá hrať, ale musíme hrať koncentrovanie 40 minút, aby sme sa dokázal vyrovnať Gaziantepu. Dôležité bude dať do zápasu bojovnosť v obrane, vyvarovať sa stratám a útočnému doskoku súpera.“ So slovami spoluhráča súhlasí aj rozohrávač Interu Goran Bulatovič, ktorý zároveň touto cestou pozýva fanúšikov na dobrý zápas.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK