• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na prievidzský tím čaká po necelých dvoch týždňoch ďalší duel Alpsko-adriatického poháru, sily si zmerajú na palubovke slovinského Zlatorogu Laško.

Práve ich dnešný súper odštartoval účinkovanie Prievidze v Alpsko-adriatickom pohári, prvý duel bol záležitosťou slovenského zástupcu, ktorý zvíťazil 79:72. Momentálnu situáciu v slovinskom klube možno charakterizovať ako napätú. Tímu sa nedarí na žiadnom fronte. V pohárových súťažiach, konkrétne v skupine B Alpsko-adriatického poháru je po dvoch stretnutiach na poslednom mieste bez víťazstva, vo FIBA Europe Cupe skončil svoje putovanie už v základnej skupine, s bilanciou 2 výhier a 4 prehier obsadil poslednú priečku a o nič lepšie to nie je ani v domácej súťaži. Dvoma prehrami v rade sa prepadol na piate miesto v tabuľke, čo už pre trénera Predraga Miloviča prisilná káva. Ten sa rozhodol verejne kritizovať klub a fanúšikov, čo si všimlo vedenie klubu, ktoré ho okamžite suspendovalo. Dočasným trénerom Zlatorogu je tak v týchto chvíľach Gregor Balek. Baníci cestovali do Slovinska uhrať dobrý výsledok, čo potvrdil aj tréner Miljan Čurovič: „Hráme proti súperovi, ktorého sme zdolali v domácom dueli. Laško má svoju kvalitu a hrá na svojej palubovke. Chceme využiť našu dobrú formu a odohrať dobrý zápas bez tlaku. Uvidíme ako to dopadne. Súper zmenil trénera, tým pádom určite zmenili aj útočnú a obrannú hru. Všetci sme zdraví a ideme sa pokúsiť o dobrý výsledok.“

Forma Prievidze je veľmi oslnivá, z posledných deviatich duelov dokázali zvíťaziť osemkrát. Pozor si však dnes budú musieť dávať na skúseného Gorana Juraka alebo Jamara Abramsa. „Máme pred sebou náročný program, ktorý začína zápasom proti slovinskému Zlatorogu. Čaká nás ťažký duel, podobne ako v Prievidzi. Laško má viacero dobrých hráčov, ktorí majú skúsenosti s Euroligou. Myslím si, že sa v pohári výrazne zlepšili. Na druhej strane, my máme za sebou duel s Komárnom, sme v dobrej forme, chlapci sú motivovaní a do Slovinska cestujeme sebavedomí. Neviem predpovedať, čo sa bude diať, ale viem, že dáme do toho všetko,“ vyjadril sa pred duelom Svetozar Stamenkovič.

FOTO: SAMUEL ALEXANDER PETRÁŠ