Print
Category: Preview

Podľa tabuľkového postavenia by štvrťfinálová séria medzi Levicami a Košicami mala priniesť najvyrovnanejšiu bitku. Dočkáme sa jej?

BK Levickí Patrioti - KB Košice: sobota 5. marca o 18:00, Športová hala Levice

Pohľad do kuchyne

Levice: Patrioti mali dlho našliapnuté k tretiemu miestu po základnej časti, ale v poslednom kole základnej časti sa na tíme Tea Hojča podpísala absencia viacerých hráčov. Ani novic v levickom drese Cliff Colimon nezabránil druhej prehre Levíc pred domácim publikom. Bodová strata proti Svitu znamenala, že Tekovčania narazia v štvrťfinálovom dueli na ambiciózneho nováčika z východu. Leviciam nevyšla ani štvrťfinálová odveta Alpsko-jadranského pohára, keď podľahli slovinskému Zlatorogu Laško na jeho palubovke vysoko 61:98. Družstvo Levíc využilo týždeň na zapracovanie nových hráčov do tímu a taktiež na dôkladnú prípravu na ich ambiciózneho súpera.

Košice: Tohtoročný nováčik má za sebou najdlhšiu zápasovú prestávku, posledné stretnutie zverencov Dražena Brajkoviča sa datuje ešte k 17. februáru, kedy doma vyhrali nad úradujúcim majstrom z Komárna 93:69. Nevyrovnané výsledky počas jesene stáli Košičanov výhodu domáceho prostredia. Na prekvapenie východniari neodohrali počas tohto dlhého voľna žiaden prípravný zápas, čo sa môže podpísať na ich hre v úvode štvrťfinálovej série. Hlasy z Košíc však hovoria o cieli preskočiť Levice a postúpiť do boja o medaile.

 

Čo môže rozhodnúť v tejto sérii?

Levice:

Košice:

 

Kto proti komu

Poďme sa zo štatistického pohľadu pozrieť na jednotlivých hráčov základnej päťky. Ktorá zostava je efektívnejšia? Vychádzame samozrejme z najčastejšej základnej zostavy tímu počas sezóny a ich priemeru na zápas.

Levice:

Košice:

 

Čísla, čísla, čísla

Proti sebe postavia tabuľkoví susedia, ale aj dva podobne ladené tímy. Všeobecne hovoria štatistiky v prospech Košíc, oproti Leviciam sú lepší v streľbe za 3 body, v počte doskokov, asistencií a blokov na zápas. Nováčik je aj disciplinovajším tímom. 

 

Bilancia

Pre zápasy týchto dvoch celkov platí povestné pravidlo "môj dom - môj hrad". V základnej časti vyhrali Levice doma 80:67 a 80:73, Košice zase 55:52 a 87:66. Mimo základnej časti sa stretli aj na Budiš Slovenskom pohári, kde košickí býci vyhrali jednoznačne 90:68.

 

Delegácia rozhodcov

Tomašovič Zdenko, Pipíška Igor, Doušek Tomáš

FOTO: PETER PENIAŠKO