• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

11. kolo Niké SBL sa nieslo v znamení sérií. Pokračuje víťazná Komárna, ďalší triumf si zapísali proti Interu Bratislava. Podobne sú na tom Levice, podarilo sa im uspieť vo Svite. Čakanie na výhru ukončil Lučenec, keď triumfoval v Handlovej a Spišskí Rytieri, ktorí uspeli v Prievidzi.

Niké SBL - 11. kolo:

MBK Baník Handlová - BKM Lučenec 70:97 (19:30, 19:20, 17:28, 15:19)

Handlová: Čekovský 30, Talley 11, Abram 9, Mrviš 5, Milivojevič 3 (Kinney 8, Krčmárik 4, Riak a Skvašik 0)

Lučenec: Buie 19, Bob a Castlin po 14, Bolek 13, Maričevič 12 (Johns 12, Zorvan 8, Láštic 5, Grenda 0)

TH: 19/14 - 20/17, Fauly: 21 - 18, Trojky: 4 - 10, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Macura

Povedali po zápase:

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: "Veľmi sa hanbím za tento výkon. Ukázali sme, že sme veľmi malý tím, ktorý hrá divoký basketbal. Takto to ďalej vyzerať nemôže. Od pondelka sa začneme pripravovať na ďalší priebeh súťaže, no musíme celkovo zmeniť prístup k jednotlivým zápasom. Ešte raz zopakujem, že to bola veľká hanba a smutný výsledok. Vypomstilo sa nám, že sme začali nahlas rozprávať o väčších cieľoch a dostali sme poriadnu facku. My musíme zostať na zemi a keď v zápase zvíťazime, nesmieme sa nad nikoho povyšovať a naopak, pokiaľ prehráme, nesmieme sa pred nikým ponižovať. A presne s týmto sloganom musíme odohrať celú sezónu."

Michal Čekovský, hráč Handlovej: "Od začiatku sme hrali nekoncentrovane. Súper nastúpil len s jediným cieľom, ktorým bolo víťazstvo. My sme nedodržali základné veci v obrane, boli sme slabší na doskoku a kým Lučenec točil loptu, nám sa to nedarilo. Prehrali sme vysoko a mne sa len ťažko hľadajú slová."

Daniel Sokolovsky, tréner Lučenca: "Od začiatku sezóny sa snažíme v niektorých veciach zlepšovať a ako mladému tímu, s mladým trénerom, sa nám to podľa mňa darí. Máme ale nejaké úseky, ktoré sú nevyrovnané. Niektoré jednoduché veci riešime zle a komplikovane. Teraz sme ale zaznamenali obrovský posun vpred, no toto víťazstvo nesmieme preceniť, pretože je to len malý úspešný krok, na ktorom by sme mohli stavať. Verím, že týmto víťazstvom naskočíme do dobrého tempa, pretože v súčasnosti začína náročná etapa súťaže, počas ktorej odohráme dva zápasy týždenne. Preto je táto výhra veľkou príležitosťou našliapnúť na víťaznú vlnu. Najviac som hrdý na ukazovateľ asistencií, ktorých sme mali až 26. Hrali sme ako tím, delili sme sa o loptu a robili sme dobré a rýchle rozhodnutia. Budeme sa snažiť udržať konzistenciu vyrovnaných výkonov a naďalej."

Ján Zorvan, hráč Lučenca: "Zápas sme začali veľmi agresívne a od úvodu sme plnili to, na čom sme sa v šatni dohodli. Zahrali si viacerí hráči našej lavičky, siedmi hráči dosiahli dvojcifernú hodnotu bodov a hrali sme kolektívne. To sú fakty, vďaka ktorým môžeme byť spokojní. Ani náhodou sme neočakávali, že to bude v Handlovej také jednoduché, no potrebovali sme konečne ľahší zápas a ten dnes našťastie pre nás prišiel."

 

BC Prievidza - Spišskí Rytieri 58:71 (15:19, 16:20, 13:17, 14:15)

Prievidza: Cremmer 19, Oshita 13, Jašš a McFolley po 5, Walker 0 (Thomas 10, Matuška 4, Magdolen 2, Kincel a Lukáč 0)

Rytieri: Dennis 19, Stevanovič 14, Baťka a Hlivák po 9, Antoni 0 (Gavrilovič 16, Banks 4)

TH: 8/6 - 18/16, Fauly: 17 - 11, Trojky: 6 - 4, Rozhodovali: Zubák, Izák, Stopka

Povedali po zápase:

Maroš Helmccy, tréner Prievidze: „V prvom rade gratulácia súperovi. Naša ďalšia prehra, už to musíme zlomiť v niektorom zápase. V obrane sme urobili niekoľko chýb, ale 58 bodov v útoku je strašne málo. Našim strelcom nič nepadalo, čo nás utopilo. Navyše sme nepremenili ani nejaké otvorené strely. Niektoré veci pramenili z toho, že sme sa snažili hrať rýchlejšie, ale potom niektoré veci riešime zbrklo. Musíme sa z toho poučiť a musíme priniesť už aj nejaké to víťazstvo, aby sme sa dokázali zdvihnúť.“

Maxim Matuška, hráč Prievidze: „V prvom rade chcem pogratulovať súperovi. Čo sa nás týka, nemyslím si, že sme dodržali to, čo sme si pred zápasom povedali, či už v defenzíve alebo ofenzíve. To sa samozrejme odzrkadlilo aj na skóre.“

Štefan Svitek, tréner Rytierov: „Veľmi sme potrebovali víťazstvo po tých dvoch porážkach. Víťazstvo sa zrodilo vďaka našej dobre obrane. V útoku bolo viacero chýb na oboch stranách. Obranou a lepším doskakovaním sme to v druhom polčase nakoniec zvládli.“

Dalibor Hlivák, hráč Rytierov: „Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Prievidza celý čas bojovala, nebol to ľahký zápas. Ale sme radi, že sme to zvládli, gratulujem chlapcom. V pondelok pokračujeme v práci, musíme sa pripraviť na ďalšieho súpera.“

 

Iskra Svit - Patrioti Levice 91:126 (28:34, 26:18, 11:38, 26:36)

Svit: Avramovič 27, Walton 18, Kinard 8, Mokráň 7, Turza 0 (Holloman 21, Monček 8, Lysák 2, Baldovský, Harabin, Kester a Matušek 0)

Patrioti: Lacy 28, Abrhám 23, McCallum 13, Krajčovič 9, Bojanovský 8 (Bachan 13, Freeman 10, Juríček a Volárik po 6, Kotásek 5, Špaňo 3, Adámik 2)

TH: 11/8 - 41/34, Fauly: 28 - 16, Trojky: 5 - 20, Rozhodovali: Kúkelčík, Karniš, Životský

Povedali po zápase:

Róbert Ištvánik, tréner Svitu: „Tím opustil Walker, takže sme v rotácii v akej sme, ale nemáme sa na čo vyhovárať. Musíme hrať s tým, čo máme. Prvý polčas bolo na čo pozerať z oboch strán. Levice začali síce trošku lepšie, ale my sme v útoku hrali jeden z najlepších polčasov v sezóne. Posúvali sme si loptu, dostávali sme sa k ľahkým košom, hrali sme kolektívne. Vedeli sme však, že začiatok tretej štvrtiny bude kľúčový. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo, pretože ak za štvrtinu dostaneme deväť trojok, tak ani nie je možné vyhrať zápas. Nenašli sme na to odpoveď, úplne sme sa psychicky rozsypali a hráči mali akoby blok, respektíve strach hrať. Prenieslo sa to na celý tím a viezlo sa to s nami až do konca. Leviciam sa ťažko konkuruje, ale ich  strelci sa nemôžu dostať do rytmu. V druhej štvrtine sme to stopli, ale v tretej dali jednu, dve, tri trojky, a potom aj keď sme ich strely atakovali pomaly s rukou v tvári, tak ich dokázali premeniť aj zo šatne. Hlava mi neberie, že s Levicami dokážeme hrať 20 minút super vyrovnanú partiu, ale opäť stratíme zápas za päť minút. Musíme to však hodiť za hlavu, pretože duel na Interi v stredu určite nebude ľahký. Vieme, na akom mieste v tabuľke sa nachádzame a určite tam nechceme skončiť. Potrebujeme víťaznú sériu, lebo takto to ďalej nemôže ísť. Musíme hrať koncentrovane 40 minút, lebo aj 30 je málo.“

Jakub Mokráň, hráč Svitu: „Pomaly sa snažím vrátiť do kondície. Ide to síce ťažšie, ale ide to dobrým smerom. Inkasovali sme 126 bodov, čo je veľmi veľa a nedá sa vyhovárať ani na to, že hostia mali výbornú úspešnosť za tri body. Nechali sme im priveľa otvorených trojok, nebránime celých 40 minút, pretože sme dobrú obranu hrali možno 10. Musíme hrať tímovejšie v útoku, no hlave v obrane musíme lepšie komunikovať, pretože niekedy ostávali dvaja obrancovia na jednom útočníkovi, takže iný potom ostával voľný a mal ľahký kôš.“

Michal Madzin, tréner Patriotov: „Nebudeme sa tváriť, že to bol obyčajný zápas. Sme radi, že lopta prišla do správnych rúk a presadzovali sme sa. Hralo sa však hore-dole, takže útokov bolo veľmi veľa, čo dávalo možnosť na to, aby skóre mohlo narastať. Počas prestávky sme sa rozprávali najmä o obrane, pretože sme za polčas dostali 54 bodov. Som teda rád, že sme v tretej štvrtine Svit ubránili na 11 bodov a naša úspešnosť streľby nám zároveň vytvorila potrebný náskok. Už v druhom stretnutí po sebe sa podarilo každému z chalanov skórovať, takže aj za to sme veľmi radi.“

Martin Bachan, hráč Patriotov: „126 bodov si tu nepamätám, či už ako domáci hráč, ani ako hosť, ale to nielen vo Svite, ale celkovo. V prvom polčase sme sa prispôsobili hre Svitu, ale potom sme sa vrátili k tej našej. Po prestávke nám padli strely a zápas sme dokázali v tretej štvrtine zlomiť. Povedali sme si, že musíme držať spolu, ale nečakali sme, že to zlomíme až takýmto štýlom.“

 

BC Komárno - Inter Bratislava 81:71 (21:17, 18:16, 17:15, 25:23)

Komárno: Gašič 23, Johnson 16, Djordjevič 12, Ross-Miller 11, Duffy 7 (Danielič 5, Pipíška 3, Dolník 2, Balogh 0)

Inter: Slavinskas 24, Zubac 18, Gandia-Rosa 14, M. Malovec a T. Malovec po 5 (Borodovčák 3, M. Koller 2, D. Koller, Minarovjech, Orihel a Randuška 0)

TH: 19/16 - 30/25, Fauly: 27 - 22, Trojky: 9 - 6, Rozhodovali: Doušek, Uhrin, Obertová

Povedali po zápase:

Zlatko Jovanovič, tréner Komárna: "Obrovská gratulácia mojim hráčom za výkon, bol to tímový výkon, veď vieme, ak je výhra, je to výhra tímu, ak prehra, tak prehra trénera. Bol to náročný zápas, Inter je takticky veľmi vyspelý vďaka trénerovi Meleščenkovi, menili obranu a mali sme problémy sa s tým vysporiadať. Musím však pochváliť aj mojich hráčov, bránili zodpovedne, s energiou a je to víťazstvo celého tímu."

Máté Balogh, hráč Komárna: "Keď sme sa chystali na zápas s Interom, vedeli sme, že nás čaká náročný súper. Museli sme podať lepší výkon, ako v prvom vzájomnom zápase. Od môjho príchodu do tímu vidím progres, som hrdý na mojich spoluhráčov. Zápas rozhodlo väčšie nasadenie a energia."

Oleg Meleščenko, tréner Interu: "Gratulujem Komárnu, pokračujú na svojej víťaznej vlne. My musíme makať, pretože toto nie je to, čo chceme vidieť. 20 strát a len 7 asistencií nie je príliš lichotivá vizitka. Máme nejaké svoje problémy, avšak každé mužstvo má svoje problémy, teraz však bolo lepšie Komárno."

Matúš Malovec, hráč Interu: "Z našej strany zlá obrana, veľa faulov a súper sa tohto chytil. Podarilo sa nám na nich dotiahnuť, no potom nám Komárno opäť bodovo ušlo. Dvaja sme sa vyfaulovali, čiže sme nemali nárok na výhru."

 

Aktuálna tabuľka Niké SBL:    
P.   Z V-P Skóre B
1. LEV Patrioti 10 8-2 912:757 18
2. KMR Komárno 10 7-3 862:802 17
3. LUC Lučenec 10 6-4 874:814 16
4. SNV Rytieri 11 6-5 849:867 17
5. HAN Handlová 10 5-5 768:832 15
6. INT Inter 10 4-6 823:810 14
7.  SVT Svit 10 3-7 817:918 13
8. PDA Prievidza 7 0-7 515:620 7

Foto: Branislav Gúgľava