• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj o prvé miesto v priebežnej tabuľke ponúkol takmer všetko, čo sa od momentálne najlepších tímov očakávalo. Priamy prenos pridal k tejto zápletke divákom vo vypredanej levickej športovej hale a televíznym priaznivcom naviac. Mali tak možnosť sledovať to najlepšie, čo momentálne SBL ponúka.

Kto čakal prestrelku, ten sa jej nedočkal. Oba tímy sa navzájom veľmi dobre poznajú, takisto tréneri už proti sebe nastúpili vo veľkom počte zápasov. Očakával som, že to bude "šachová partia" v taktike a v mikrosúbojoch na ihrisku. Inter vstúpil do zápasu plne koncentrovane a s veľkou energiou, čo som po piatkovom prehranom zápase s Komárnom aj očakával, šnúrou ôsmich bodov prinútil Tea Hojča vziať už po 90 sekundách oddychový čas. Tento úspešný vstup "žlto-čiernych" do zápasu bol kľúčovým pre vývoj zápasu. V prvom polčase dokázali rozdiel v skóre natiahnuť na 16 bodov. Inter dokonale zaskočil svojho súpera v prvej 20-minútovke, výborne bránili, Patriotom nedovolili v útoku veľa priestoru, každý kôš bol pre domácich vydretý, iba štyria hráči Levic sa dokázali bodovo presadiť.

Fanúšik Interu si určite prišiel na svoje. V tretej štvrtine prišli Baťka a Fusek do problémov s faulami a tak ich musel tréner Vidin stiahnuť na lavičku. Domácim sa však i napriek zlepšenej hre nepodarilo výrazne priblížiť v skóre. Progres pre Patriotov nastal až v záverečnom dejstve, kde pribrzdili ofenzívu Interu striedaním zónovej a osobnej obrany. Do útoku zavelil svojou energiou Šimon Krajčovič. Domáci pomaly ukrajovali bod po bode, až sa dostali po úspešnej akcii po oddychovom čase 22 sekúnd pred koncom štvrtej štvrtiny na dostrel jedného koša. Dráma sa však nekonala a trestnými hodmi si hostia poistili víťazstvo i upevnili prvé miesto v tabuľke.

Oba tímy boli trénermi na zápas dobre pripravené, kľúčová v zápase však bola energia a nasadenie hostí od prvej do poslednej sekundy. Nepadlo síce veľa bodov, no na pekné akcie a obranné zákroky nebolo núdza. Ak by som si mal vybrať hráča zápasu, tak ním bol Nemanja Barač, ktorý bol na ihrisku "všade", strieľal koše, doskakoval, bránil, dával už viackrát spomínanú energiu.

Teší ma, že už na začiatku kalendárneho roka sme mali možnosť vidieť play off zápas, taktický súboj trénerov, športové súboje na ihrisku, efektné zakončenia, pekné bloky a hlavne vynikajúcu kulisu v levickej športovej hale. Výborná reklama najvyššej domácej súťaže. Verím, že podobných zápasov uvidíme čo najviac.

Foto: Lukáš Droppan