• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ideálny scenár - návrat do zostavy po dlhšej absencii, premenenie kľúčových striel v závere a ukončenie šnúry prehier svojho družstva. Pivot Komárna Svetozar Stamenkovič mal presne taký večer, svojím výkonom prispel k výhre 81:77 nad Lučencom.

Maródka „obuvníkov“ sa scvrkla o jedno meno a už to bolo hneď badateľné na hre zverencov trénera Aleksandara Vržinu. Z pohľadu tabuľky bol papierovým favoritom Lučenec, čo po väčšinu času aj dokazoval. Skúsení domáci však v správnej chvíli zapli, po troch prehrách v rade, si mohli konečne užiť zisk dvoch bodov.

„Je veľmi dobré, že sme po dlhej dobe vyhrali. Som vďačný za to, že sa nám to podarilo pred domácim publikom. Každý vie, že máme problémy so zraneniami, preto verím, že sa už čoskoro dáme zdravotne do poriadku a budeme hrať dobrý basketbal, na aký boli ľudia z Komárna zvyknutí. Myslím si, že víťazstvo nám veľmi pomôže. Trošku nadobudneme sebavedomia a motiváciu, aby sme v ďalšom zápase zahrali ešte lepšie,“ vrátil sa k stretnutiu Stamenkovič.

Navrátilec do zostavy sa uviedol 13 bodmi a 5 doskokmi. Z pohľadu nestranného diváka to bol zaujímavý zápas, keďže ani jeden z tímov si nedokázal vypracovať výraznejší náskok. Pre Lučenec to bol navyše špecifický duel, keďže im počas týždňa chýbal v tréningovom procese tréner Peter Jankovič. Ten si plnil povinnosti pri reprezentačnom tíme žien.

„Je odlišné pripravovať sa bez trénera, sme však profesionáli a musíme to v konečnom dôsledku zobrať do svojich rúk. Už sa tešíme na jeho návrat. Vždy je ťažké uspieť u súpera, Komárno má veľmi dobré publikum. Vedeli sme, že musíme nastúpiť pripravení, ale boli sme o krok pomalší. To sa však stáva, sezóna je dlhá, ešte s nimi budeme dvakrát hrať,“ uviedol rozohrávač BKM Jason Dunne.

DSC 0833 

Dôležité okamihy prišli napokon v záverečnej štvrtine, najskôr domáci úsekom 9:0 otočili stretnutie na svoju stranu. Lučenčania na to ešte dokázali odpovedať, ale trojky Miloševiča so Stamenkovičom boli rozhodujúce.

„Lučenec je veľmi dobrým tímom, hrá veľmi agresívne v obrane. Treba ich pochváliť za to, že bojovali až do samotného záveru. Myslím si, že sme tiež veľmi dobre bojovali. Vpred nás navyše hnalo naše domáce publikum. Myslím si, že sme nezmenili nič. Hrali sme dobrý basketbal a to nás doviedol k pozitívnemu výsledku. Teší ma, že sme na konci vzišli z tohto súboja víťazne,“ zamyslel sa pivot Komárna.

DSC 0820 

Už keď sa zdalo, že je o všetkom rozhodnuté, veď 24 sekúnd pred koncom bol stav 79:72, tak hostia sa nadýchli vďaka Basabemu a Caffeymu k takmer dokonalému obratu. Nebol by to ich prvý úspešný pokus, ale na juhu Slovenska napokon neuspeli. V záverečných sekundách však nemožno hľadať príčiny prehry.

„Také stretnutia sú najťažšie, keď vediete po väčšinu času a na konci prehráte. To je však basketbal, niekedy sa takéto niečo stane. Stratili sme lopty, ktoré sme nemali a niektoré strely nám nepadli. Komárno je oveľa lepšie, ako si mnohí ľudia myslia. Padlo im niekoľko bláznivých striel, do toho prišla podpora publika a bolo už potom ťažké získať späť momentum. Mnoho energie sme vynaložili na to, aby sme si držali vedenie, ale keď sa Komárno vracalo do zápasu, tak nám chýbala energia na to, aby sme bojovali,“ uzatvoril hodnotenie zápasu Dunne.

Highlighty zo zápasu Komárno - Lučenec:

Foto: Lukáš Droppan