• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Asi málokto vzhľadom na okolnosti z predchádzajúcich dní očakával taký scenár, aký sa udial v pondelok večer v prievidzskej Niké aréne. Domáci basketbalisti, už aj s dvoma novými posilami, chceli prelomiť negatívnu sériu prehier, avšak Komárno malo iný zámer. Nováčik predviedol sebavedomý výkon, vďaka ktorému nedal súperovi žiadnu šancu a mohol oslavovať prvé víťazstvo vonku.

Zrekapitulujme si, čo sa udialo. Duel Prievidze s Komárnom sa nemohol odohrať v pôvodnom víkendovom termíne, keďže u hostí sa vyskytol pozitívny prípad na koronavírus. V sobotu poobede sa napokon rozhodlo, že vzhľadom na negatívne výsledky testov, sa stretnutie odohrá hneď v pondelok. Málo času na prípravu, ale to nováčikovi vôbec nevadilo. Súper dal presnú stovku bodov (100:79) a celkom pohodlne si zaknihoval dva body do tabuľky.

„Bol to pre nás veľmi náročný a bláznivý týždeň. Na prvom mieste je zdravie, preto ma nepotešilo, keď ľudia okolo mňa ochoreli. Bolo ich priveľa, dokonca aj z mojej rodiny. Je to skúsenosť, z ktorej sa musíme poučiť. Museli sme trénovať bez viacerých hráčov, nevedeli sme, kedy sa vrátia alebo sa nevrátia. Keďže sme stále relatívne nové družstvo a nemáme nejako veľkú rotáciu, tak každý hráč je veľmi dôležitý. Jorden Duffy je momentálne mimo, keďže bol pozitívne testovaný. Martin Danielič má za sebou dlhšie zranenie, so sebazaprením hrali aj Marek Foltín a Branislav Pipíška. K tomu sa pridali choroby, čiže bolo takmer nemožné trénovať v nejakej forme. Táto situácia nám ukázala, že keď máme charakter, tak môžeme byť tímom. Zápas v Prievidzi dokázal, že my tímom byť môžeme. Hráči ukázali ako sa bojuje jeden za druhého, aj napriek problémom, ktoré sme mali. Na poslednom tréningu a pred odchodom som povedal, že nik nám nedáva veľké šance, čo má byť našou motiváciou. Aj keď sa často veľmi hnevám na svojich hráčov, tak teraz som na každého jedného z nich hrdý,“ obzrel sa za predchádzajúcimi dňami tréner Komárna Zlatko Jovanovič.

10

Prievidza sa musela vysporiadať s absenciou Mateja Majerčáka na poste rozohrávača. V dobrom svetle ho zastúpila nová posila, Josh McFolley. Pri svojej premiére sa uviedol 21 bodmi a 10 asistenciami. Ani on však nezabránil tomu, aby jeho tím prehrával dvojciferným rozdielom už po prvej štvrtine a v jednej chvíli dokonca o priepastných 31 bodov.

„Samozrejme, nehrali sme tak, ako vieme hrať. Každý deň na tréningoch sa musíme zlepšovať a hlavne sa to musí preniesť do zápasov. Čo sa týka mňa, chcem priniesť tomuto tímu schopnosti a energiu na to, aby sme začali vyhrávať,“ vyjadril sa McFolley.

26

Domáci tím sa neustále výsledkovo trápi, čo rezultovalo už do 10. prehry z 11 súťažných zápasov v tejto sezóne. Hostia naproti tomu patria k najpríjemnejším prekvapeniam aktuálneho ročníka Niké SBL. V pondelok večer získali už štvrté tohtosezónne víťazstvo a v tabuľke sú na vynikajúcej 4. pozícii.

„Naše veľké sebavedomie pramenilo z obrany. Keď sa k tomu pridala energia, tak získate sebavedomie aj v útoku. To je podľa mňa základ v basketbale. Nemusí sa vám strelecky dariť, ale nemôžete mať zlú energiu. Pre nás je to veľké víťazstvo vonku, pretože Prievidza s dvoma novými posilami bude ťažkým súperom pre každého, hlavne doma. Bolo vidieť, že potrebujú čas. Je to však len jedna výhra, stále sme len v prvej štvrtine základnej časti. Pred nami je ešte mnoho náročných zápasov, musíme ešte pracovať, zostať zdraví a veriť jeden druhému,“ dodal k zápasu Jovanovič.

Highlighty zo zápasu Prievidza - Komárno:

Foto: Ladislav Szibilla