• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Družstvo VŠEMvs Karlovka Bratislava zostalo prvýkrát v najvyššej súťaži pred bránami play off. Vyššia kvalita súťaže priniesla len deviate miesto pre bratislavský celok. O hodnotení sezóny sme sa rozprávali s trénerom tímu Petrom Ivanovičom, pre ktorého to bol prvý rok na hlavnej trénerskej stoličke.

„Vysokoškoláci“ išli do svojej tretej sezóny v Eurovia SBL s veľkou odhodlanosťou. Tím síce prišiel o viacerých skúsených hráčov (Miroslav Žilík a Lukáš Hoferica), náhradou však boli mladí hráči z vlastnej liahne. Zmenou prešiel aj realizačný tím, kde sa posunul Peter Ivanovič z pozície asistenta na hlavnú trénerskú stoličku. Po dobrom začiatku (výhra v Nitre, v Leviciach a tesná prehra s Košicami), prišla na konci kalendárneho roka výsledková kríza, ku ktorej sa pridali zranenia dôležitých členov tímu. Nešťastné prehry v Handlovej a vo Svite po predĺžení, absencia Abrháma, Galáda, Hliváka či Doležaja zapríčinil fakt, že sa Karlovke postupne vzďaľovala vidina účasti v play off.

„Za výsledkový cieľ sme mali postup do play off, čo sa nám splniť nepodarilo, takže spokojný nie som. Chýbali nám v sezóne výsledky, vo viacerých zápasoch sme podali výborné výkony,  no výsledok neprišiel. Ale je na čom stavať, verím, že nás to všetkých posunie vpred a budeme ešte viac na sebe pracovať. Naše deviate miesto zodpovedá realite, mali sme len 10 víťazstiev, na play off nám chýbalo ďalších sedem. Myslím si, že sme mohli siahať na 7.–8. miesto, tam niekde vidím silu nášho tímu. Nevyhýbali sa nám zranenia, tak ako ostatným tímom, čiže na to sa vyhovárať nebudem, ale určitú úlohu to zohralo. Hrali sme viacero predĺžení, v ktorých sme neuspeli. Mnohé zápasy sme nezvládli v koncovkách a prehrali tesným rozdielom. Obzvlášť ma mrzia prehry v Spišskej Novej Vsi a doma s Nitrou, v oboch sme nepredviedli na čo máme a nemali sme prehrať,“ povedal k hodnoteniu sezónu Ivanovič.

Pozitívom aj napriek deviatemu umiestneniu môže byť fakt, že viacerí hráči pochopili svoje miesto v tíme. Dobré výkony podával napríklad Filip Lehman alebo Juraj Krajčír. Prvé minúty v SBL získali na svoje konto Juraj Páleník, Filip Halmeš či Lukáš Bolek. „Potešil ma náš herný prejav, keď hráči hrali s chuťou, posúvali si loptu z ruky, dávali ľahké koše, mali radosť z hry, aj napriek nepribúdajúcim víťazstvám. Najviac sme sa porážali my sami, svojou nekoncentráciou počas zápasov, stačili tri-štyri hluché minúty a skúsenejší súperi to využili vo svoj prospech. V zápasoch sme mali veľa živých stratených lôpt, ktoré súper trestal ľahkými košmi. To nás zrážalo do kolien. Máme mladý tím, potrebujeme popracovať na fyzickej kondícii, určite máme rezervy v útočnej i obrannej fáze hry. Keďže nám sezóna skončila, dáme si chvíľu oddych a pustíme sa do prípravy na tú novú. Bude dosť času zlepšovať sa,“ vyhlásil tréner Karlovky.  

Zo slov Ivanoviča je cítiť, že má chuť pokračovať v rozrobenej práci. Hráči sa počas zápasovej prestávky budú venovať študijným povinnostiam a po krátkom oddychu nastúpia do tréningového procesu: „Zatiaľ sme ešte túto sezónu v klube nehodnotili. O cieľoch do budúcej sezóny teda môžem hovoriť len za seba. Zrejme sa všetci zhodneme na tom, že chceme vrátiť Karlovku opäť do play off. Želám si, aby boli hráči zdravotne v poriadku a mohli naplno trénovať.“

Foto: Martin Šopinec