• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tretie víťazstvo v rade, druhé z palubovky súpera. Basketbalisti KB Košice zvíťazili v súboji dvanásteho kola Eurovia SBL Ligy v bratislavskej Karlovke 93:81 a potvrdili tak nárast formy z posledného obdobia.

„Nebol to určite ľahký zápas. Síce sme si to kontrolovali, ale Karlovka sa nevzdávala a stále sa doťahovala,“ uviedol na margo stredajšieho triumfu kapitán Richard Körner. Sprvoti vyrovnaný zápas zlomil záver druhej štvrtiny. Štyri minúty pred prestávkou vyhrávala Karlovka 37:34, no potom prišli dve trojky Radenka Pilčeviča a spoza perimetra zaskóroval aj Svetozar Stamenkovič. Do šatní sa napokon vracali Býci s dvanásťbodovým náskokom. „Trojky boli súčasťou taktiky. Vedeli sme, že to bude platiť, pretože hráči Karlovky odstupujú často až do šestky. V tej fáze nám to napadalo a chytili sme správny rytmus.“

Víťazstvo z hlavného mesta je o to cennejšie, že tréner Miljan Čurovič už nemohol počítať s odídeným Ericom Palmom, ako aj Vladimirom Djordjevičom, ktorého trápi achilovka.

„Vlado by nám určite pomohol, ale všetci sme vedeli, že pre nás išlo o víťazstvo z kategórie povinných a zvládnuť sme to museli aj bez neho,“ podotkol Körner, ktorý vyjadril radosť z prvej víťaznej série sezóny. „Ukazuje to, že sme sa zlepšili a prišla lepšia forma. Tím sa postupne spoznal, zladil a začína to vyzerať čoraz lepšie.“

Ďalšie ohnivko do víťaznej reťaze plánujú Býci pridať už v sobotu, kedy nastúpia v Spišskej Novej Vsi na zápas proti poslednému tímu tabuľky.

„Uvedomujeme si, že sme favoritom zápasu a mali by sme v ňom vyhrať. Nikoho však nepodceňujeme a Spišská Nová Ves je dosť nevyspytateľná. V takýchto zápasoch jej o nič nejde a môže iba prekvapiť,“ uviedol košický kapitán.

Otázne je, čo urobí s psychikou Spišiakov stredajší zbabraný zápas v Žiline. Zverenci Ericha Korfantu tam viedli aj o osemnásť bodov, aby napokon prehrali v samotnom závere.

„Takto prehrali už druhý zápas, ale to je zároveň nebezpečné. Ukázali totiž, že vedia hrať a vedia si vytvoriť náskok. Potrebujeme ich teda kontrolovať počas celého zápasu a v rámci prípravy si určite naskautujeme aj dvojicu nových hráčov, ktorá tam teraz prišla,“ upozornil Richard Körner, podľa ktorého je však cieľ zápasu jasný. „Vonku sa hrá každému ťažšie a hlavne v Spišskej Novej Vsi, kde majú výborných fanúšikov. Tí ich poženú dopredu, ale my nechceme nič podceniť a pred reprezentačnou prestávkou sa chceme naladiť víťazstvom.“

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk