• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Šesťzápasová víťazná séria dodala basketbalistom KB Košice pohodu, ktorá sa prejavuje na ihrisku aj mimo neho. Chuť zo zápasov sa prenáša aj do tréningov a k prehlbovaniu potrebnej chémie napomáhajú aj viaceré spoločné akcie.

V nedeľu podvečer ulahodila žalúdkom Býkov spoločná večera s prezidentom klubu Františkom Sabolom, ktorej ústrednou témou bola oslava prvých narodenín Nikšu Pilčeviča. Syn srbského rozohrávača Radenka Pilčeviča totiž oslávil svoj prvý rok. Po spoločnom posedení sa potom celý tím presunul do Steel arény, kde si basketbalisti pozreli zo skyboxu hokejový šláger HC Košice – Nitra.

„Na hokeji som bol prvýkrát v živote. Priznám sa, že pravidlá vôbec nepoznám a zo začiatku som ani nevedel, ktorí sú naši,“ pousmial sa tréner Miljan Čurovič. „Veľmi sa mi však páčila atmosféra a určite ma to zaujalo. Zo začiatku som sa sústredil na to krásne prostredie a postupne som si začal užívať aj samotnú hru. Môžem povedať, že sa mi to páčilo.“

Lepší zápas si Býci na svoju prvú návštevu hokeja ani vybrať nemohli. Ich mestskí kolegovia porazili vicemajstra 7:2 a srbský tréner pochopil, prečo je hokej u nás taký populárny. „U nás doma preferujeme iné športy a hokejové pravidlá pozná možno päť percent ľudí. A aj to som už možno trochu prehnal. Tu na Slovensku však ide o populárny šport a sledovať zápas takto naživo je určite zaujímavé.“

Okrem hokeja si skúsený basketbalový tréner podrobne obzrel aj samotnú halu, ktorá bola spomínaná v súvislosti s možnosťou usporiadania finálového turnaja Slovenského pohára v basketbale.

„Vedel by som si to tu predstaviť a keby sa tu naplnila hala aj na basketbal, tak by to bol určite veľký zážitok pre všetkých. Možno to niekedy zažijeme,“ zaželal si Čurovič.

V nedeľu večer však samozrejme nebola reč iba o hokeji. V rámci tímu doznievali príjemné spomienky na sobotňajší zápas v Prievidzi, ktorý dokázali Košičania vyhrať výsledkom 99:95. Skvelému záveru pritom predchádzala neľahká situácia, keď rozhodcovia vylúčili päť minút pred koncom Radenka Pilčeviča a Býci v tom čase navyše prehrávali o šesť bodov.

„Ja som veril. Sme totiž v pohode a máme veľa útočných aj obranných možností. Víťazstvá dodali sebadôveru a my sme si preto verili za každého stavu,“ zdôraznil tréner Čurovič, pre ktorého išlo o triumfálny návrat do dôverne známeho prostredia. Spoločne s ním kedysi bojovali za farby Prievidze aj Svetozar Stamenkovič, Richard Körner a Igor Marič. „V Prievidzi nám pripravili veľmi milé privítanie. Ja i traja chlapci s prievidzskou minulosťou sme sa tam cítili príjemne a fanúšikovia Baníka si za to zaslúžia náš plný rešpekt. Sústredili sme sa však na nás a som rád, že sme tam dokázali vyhrať.“

Po reprezentačnej prestávke porazili Košičania Levicu i Prievidzu a celkovo natiahli svoju víťaznú sériu už na šesť zápasov.

„Na dobrú formu sme čakali dosť dlho, ale ja som vždy vravel, že máme výrazne prebudované mužstvo, ktoré potrebuje čas. Naozaj sme začínali od nuly a museli sme si prejsť problémami, ktoré k tomu patria. Myslím si však, že teraz sme už v želanej pohode. Iste, stále sú tam ešte rezervy a osobne som presvedčený o tom, že to môže byť ešte lepšie. Dôležité je, že sa už dostavili aj výsledky našej práce,“ zamyslel sa srbský kormidelník KB Košice.

Sériu troch mimoriadne atraktívnych duelov zavŕšia Býci túto stredu, kedy privítajú v domácej Angels Aréne Inter Bratislava.

„V prvom zápase sme odohrali v Bratislave vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodla až posledná minúta. Všetci veríme, že doma to Interu vrátime a keďže pôjde o súboj dvoch pravdepodobne najsilnejších tímov súťaže, dúfame v podporu plnej haly. Ďakujeme vedeniu za ústretový krok v podobe vstupného zadarmo a verím, že aj to pomôže kulise, akú si takýto zápas zaslúži,“ dodal tréner Miljan Čurovič.

Dodajme, že stredajší šláger KB Košice – Inter Bratislava začne o 20.00 a tak ako spomenul tréner Býkov, vedenie klubu pripravilo pre svojich fanúšikov mikulášsky darček v podobe voľného vstupu.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk