• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na palubovke nekompromisný a tvrdý chlapík, ktorý bojuje o každú loptu. Mimo nej usmievavý a veselý, to je v skratke 27-ročný pivot Levíc Marko Perovič. Svoje pôsobenie na Slovensku si užíva, jeho tajným cieľom je po štyroch rokoch zahrať si vo finále.

Medzi Patriotmi sa Čiernohorec nestratil, v družstve trénera Michala Madzina patrí k oporám, čo dokazuje konštantne solídnymi výkonmi. Je najlepším strelcom tímu a svojimi skúsenosťami si vybojoval miesto v základnej päťke.

„Levice sa mi páčia, nemám rád veľké mestá. Sú tu skvelí fanúšikovia, dobrý tím a preto sa tu cítim ako doma. V predchádzajúcej sezóne som hral v Rumunsku, niekoľko tímov sa mi počas leta ozvalo, ale chcel som zmeniť krajinu, tak padla voľba na Slovensko a Levice,“ zaspomínal Perovič na príchod do Levíc.

Po dlhšom čase je 27-ročný basketbalista opäť v klube, ktorý sa pohybuje na najvyšších pozíciách a prirodzene pomýšľa aj na medailové méty. „Som tu samozrejme spokojný. Máme určité pravidlá, každý vie, čo má robiť a našou úlohou je odovzdať sto percent na palubovke. Myslím si, že máme dobrý tím a dúfam, že sa nám podarí dostať do finále,“ hodnotí pivot Patriotov doterajšie pôsobenie v klube.

DSC 3617

Spolu so spoluhráčmi zvládol aj menšiu výsledkovú krízu na prelome kalendárnych rokov, keď „žlto-zelení“ prehrali štyri stretnutia v rade. Teraz majú na konte tri výhry za sebou a opäť si tak robia zálusk na druhú pozíciu, ktorú momentálne okupuje Lučenec.

„Prehrali sme niektoré zápasy. Mali sme výhodu, o ktorú sme prišli. Bolo to pre nás ťažké, pretože sme vedeli, že sme lepší, no aj tak sme prehrali. Nebolo to jednoduché, ale zostali sme silní. Medzi hráčmi a realizačným tímom panuje veľmi dobrá atmosféra, čo je veľmi dôležité, ak chcete hrať o špicu,“ myslí si Perovič.

DSC 2584

Číselne podložené, člen levického kolektívu atakuje priemerne v zápasoch hranicu 14 bodov a 5 doskokov. Čiernohorec však samozrejme vidí vo svojich výkonoch rezervy: „Myslím si, že viem hrať lepšie. V ďalšom priebehu sezóny to bude potrebné, pretože s každým tímom sa počas základnej časti stretávate štyrikrát, čiže každý vás pozná. Ak nevydáte zo seba maximum, tak sa vám ťažko hrá a aj vyhráva.“

Ak má Perovič náhodou v nabitom programe Patriotov voľný čas, tak vo svojich prioritách má jasno: „Chcel by som to poupraviť, nemám ženu, ale len priateľku, čiže možno sa rozhodlo už o mojom osude (smiech). Chodí za mnou každý mesiac, zostáva tu najviac na týždeň. Snažíme sa mať pokoj, keď je čas, tak navštevujeme mestá na Slovensku alebo napríklad v Maďarsku. Priateľka rada sleduje moje zápasy.“

Foto: Lukáš Droppan