• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pri svojej prvej sezóne v SBL sa stal najlepším mladým hráčom. O dva roky neskôr postúpil o stupienok vyššie, keďže sa stal najlepším Slovákom v sezóne 2019/2020. Rozohrávač Interu Bratislava Mário Ihring dokázal svojou prácou a aj talentom, že sa vie tiež presadiť v družstve s najvyššími ambíciami.

Priaznivci našej najvyššej súťaže mohli vidieť reprezentačného playmakera prvýkrát v akcii v drese Prievidze, kde zbieral nielen ligové, ale aj medzinárodné skúsenosti. Už vtedy zaujal svojimi výkonmi, keď sa stal najlepším mladíkom v SBL. „Pamätám si to. Po každom takomto ocenení som rád, ale neuspokojujem sa s ničím a chcem byť lepší a lepší, čo sa ukázalo aj teraz, že som sa s takým niečím neuspokojil. Ešte mám ale dlhú cestu pred sebou,“ prezradil na úvod Ihring.

Po troch zahraničných angažmánoch (talianske Capo d'Orlando, poľský Wloclawek a chorvátsky Osijek), prišiel opäť jeho návrat na domáce palubovky. Vyzretejší a skúsenejší sa dokázal presadiť aj oveľa nabitejšej konkurencii. Hlavne v tomto roku predvádzal stabilne vynikajúce výkony, často dosahoval „double-double“, občas dokonca mal na dosah aj mimoriadne cenené „triple-double“. Tu možno hľadať dôvody jeho ocenenia. „Ocenenie si vážim a som zaň rád. Myslím si, že nič nie je nemožné a aj vo veku 21 rokov sa dá toto ocenenie získať. Každopádne, ešte raz chcem poďakovať všetkým spoluhráčom a trénerovi, že do mňa vložili dôveru a ja som ukázal, že na to mám a nezľakol sa tejto situácie,“ vyhlásil reprezentant Slovenska.

DSC 3846

Ihringovi sa po potulkách v zahraničí opäť otvorila cesta do tímu, ktorého cieľom boli len tie najvyššie méty. Necítil v tomto smere tlak na seba v podobe väčších nárokov a konkurencie? „Vedel som, že Inter je tím s najvyššími cieľmi v súťaži, plus sa prihlásil do Európskeho pohára FIBA, čo som bral ako ďalšiu motiváciu a dobrú voľbu do mojej ďalšej kariéry. Žiaľ, všetko sa skončilo predčasne, ale zdravie je na prvom mieste. Som súťaživý typ a toto bola určite pre mňa výzva. Vedel som, že Inter bude mať kvalitný káder, ale môžem o sebe povedať, že som na takéto veci zdravo sebavedomý a verím si v situáciách, ako sú tieto. Čiže určitá motivácia tam bola, ale taktiež som chcel pomôcť tímu k čo najlepšiemu výsledku,“ odpovedal 21-ročný rozohrávač.

Zo začiatku mu niekoľko týždňov trvalo, kým sa prispôsobí novej úlohe a pozícií v družstve. Kľúčový okamih prišiel na konci roka 2019, keď sa dokázal natrvalo usadiť do základnej zostavy. Ako k tomu prišlo, to načrtol samotný hráč: „Môžem povedať, že na začiatku sezóny sa trošku zmenil môj prístup. Mal som kilá navyše, ktoré som potreboval zhodiť, aby som mohol zvládať kondične náročnosť zápasov a veľkú porciu stretnutí. Plus do toho prišla väčšia dôvera od spoluhráčov a trénera, čím som aj ja nabral väčšie sebavedomie a viac som si veril v zápasoch.“

IMG 6235

Chválu na jeho výkony postupne verejne prezentoval oficiálny web Európskeho pohára FIBA a pozornosť sa mu ušla aj pred začiatkom predkvalifikácie MS 2023. „Bol som za to rád, ale ako som už viackrát spomenul, motivovalo ma to ďalej a do mojej ďalšej kariéry je to určite pozitívum,“ myslí si Ihring.

Po zastávkach v kluboch, kde väčšinou zohrieval lavičku, respektíve nehral o vrchné priečky tabuľky, Ihring opäť ukázal svoj talent. Sezóna na bratislavských Pasienkoch a individuálne ocenenia by mu mohli otvoriť cestu k zaujímavému angažmánu. Myslí si to aj reprezentačný rozohrávač? „Určite áno, každopádne nevieme, čo bude momentálne. Situácia je taká, aká je a musíme to prečkať. Ďalšie veci sa budú riešiť potom. Treba sa sústrediť teraz na voľný čas, ktorý máme a využiť ho naplno, aj keď som smutný z toho, že sa sezóna nemohla dohrať,“ odpovedal na záver Ihring.

Foto: Daniel Faix, Lukáš Droppan, Vladimír Dorňák