• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ako domáci odchovanec bol pri všetkých fázach Spišskej Novej Vsi v posledných rokoch. Prešiel si ťažkými výzvami, teraz je pred ním a jeho novými spoluhráčmi ďalšia. Lukáš Krajňák pomýšľa s Rytiermi nad bojom o najvyššie pozície.

Neboli to ľahké roky na Spiši, klub si prešiel náročným reštartom. Asi najviac v pamäti zostala fanúšikom „Novovešťanov“ 52-zápasová šnúra prehier. Vedenie však ani v týchto chvíľach nezložilo zbrane a postupnými krokmi vrátilo družstvo do diania. Play off už je dlhšiu dobu samozrejmosťou, teraz by sa k tomu mal pridať boj o najvyššie méty. Jedno majú tieto vety spoločné, pri všetkom bola duša tímu Lukáš Krajňák.

„Veľmi sa teším. Nehovorím, že neviem čo ideme teraz vyhrávať, ale myslím si, že si to zaslúžim nielen ja, ale aj vedenie klubu a fanúšikovia. Tento kluby by mal konečne vyhrávať viac zápasov ako prehrávať. Myslím si, že všetky tieto zmeny sú správnym krokom dopredu a vidno, že vedenie klubu pracujem smerom dopredu. Snažia sa niečo zmeniť k dobrému,“ zhodnotil domáci odchovanec predchádzajúce týždne.

O Spišiakoch sa v poslednom období veľa hovorilo. Všetko odštartovalo angažovanie Slovinca Tea Hojča na pozíciu hlavného trénera. Postupne sa k tomu pridali zaujímavé slovenské mená a nemenej atraktívny kvintet legionárov. „Trénera Hojča som bral ako veľmi dobrého trénera, veď všetci vieme, čo dokázal s Levicami. Verím, že to dokáže aj u nás v Spišskej. Od našej spolupráce si sľubujem, že ja spravím pre trénera na ihrisku, či už na zápase alebo tréningu, prvé a posledné. Ako sa hovorí a ja verím, že tréner ma ako hráča posunie o niečo dopredu. Všetky slovenské posily ma potešili. Sú to chalani, ktorí toho majú veľa odohrané v našej lige. Teším sa zo všetkých, čo prišli do Spišskej,“ povedal Krajňák.

d43

Nielen radikálna prestavba tímu, ale aj kompletná zmena identity. Po novom sa v SBL bude hovoriť o Spišských Rytieroch. Aj tento krok má predznamenať návrat na méty, na ktoré boli v tamojšej mestskej hale fanúšikovia zvyknutí. „Veľmi sa teším a verím v to, že v Spišskej sa bude vyhrávať, tým pádom nastane v meste basketbalové šialenstvo - plná hala. Nič viac si doma nemôžem priať,“ vyhlásil 26-ročný rozohrávač.

Krajňák má z pohľadu čísel za sebou jednu z najlepších sezón, predčasne ju však ukončila korona. Priestor na zlepšenie je vždy, čo si uvedomoval v predchádzajúcich mesiacoch aj samotný hráč: „Veľa som pracoval na sile. Chcel som trochu zosilnieť. Pridal sa k tomu potom beh, aby som mal stále živé nohy. A odkedy otvorili halu po korone, tak som tam chodil strieľať.“

O necelý mesiac by mal odštartovať nový ročník SBL. Na jeho štarte bude len sedmička klubov, z tohto dôvodu boli aj markantné zmeny v hracom systéme. Aktuálne zostáva veriť, že sa pravidelne bude bojovať po deravými košmi. Spišiaci by v tomto smere boli radi v horných poschodiach tabuľky. „Prajem si, aby Spišská Nová Ves bola na vrchu tabuľky,“ uzatvoril Krajňák.

Foto: Daniel Faix