• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Určite najzaujímavejším prestupom roka v našej najvyššej basketbalovej súťaži bol návrat Adama Antoniho z Prievidze ku Spišským Rytierom. Pripomeňme si, že Antoni pred sezónou 2019/20 podpísal s Prievidzou dvojročný kontrakt. Adamovi sa na Hornej Nitre darilo, v sezóne získal Slovenský pohár a basketbalovo napredoval.

„Ja po športovej stránke nemôžem na Prievidzu povedať nič zlé, nebolo by to odo mňa fér. Fanúšikovia ma prijali, mal som priestor na palubovke a cítil som, že basketbalovo napredujem. Snažil som sa svoju časť dohody v zmluve naplniť. Zo strany klubu nebolo všetko dodržané podľa mojich predstáv, preto som sa rozhodol odísť. Týmto spôsobom by som chcel klubu BC Prievidza poďakovať za sezónu, zisk Slovenského pohára a prajem im veľa šťastia do ďalšej sezóny,“ opisuje svoj predčasný koniec na Hornej Nitre reprezentačný krídelník.

Veci následne nabrali rýchly spád a Antoni sa už od začiatku prípravy objavil na tréningoch v Spišskej Novej Vsi. V zvláštnej pozícii, pretože manažment Prievidze výpoveď neakceptoval, a tak sa začal právny ping-pong medzi oboma zainteresovanými stranami. „Aj Prievidza, aj hráč, aj náš klub mal odlišné pohľady na to, čo sa okolo Adama dialo, takže celé to bolo také kostrbaté. Jedna aj druhá strana počúvala právne rady od svojich právnikov a napokon to dopadlo tak, že sme sa dohodli na nejakom odstupnom a hoci si myslím o tom svoje, je to prakticky nepodstatné. Dôležité je to, že Adam je súčasťou tímu, že je z neho právoplatný Rytier a verím, že sa mu bude v staronovom klube dariť. Tým celú túto ságu považujem za uzatvorenú, chceme sa sústrediť na basketbal a na naše ciele,“ priblížil zákulisie celého prestupu športový manažér Spišských Rytierov Michal Búza.

antoni prestup snv 2

Aj Antoni už v sebe túto ošemetnú záležitosť uzavrel a na prvé miesto sa po týždňoch neistoty opäť dostal basketbal. „Máme pred sebou určité ciele, ktoré si klub vytýčil a sme pripravení ich naplniť. Prvé týždne prípravy vyzerajú dobre, do tímu pribudli skúsení hráči, tréningy pod vedením trénera Hojča majú svoju kvalitu. Verím, že s tímom budem hrať o špicu tabuľky, prišiel som byť platným hráčom mužstva, som pripravený na akúkoľvek úlohu, ktorú mi tréner určí. Prvoradý je tímový úspech, ak sa bude dariť mužstvu, budem spokojný aj ja. Samozrejme, chcem basketbalovo napredovať, chcem byť aj naďalej súčasťou reprezentačných výberov a budem šťastný, ak tieto ciele budem napĺňať v spišskonovoveskom drese,“ dodal Antoni.

Zdroj: basketsnv.sk

Foto: Lenka Molnárová