• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Napätie, nervozita a aj určitá dávka stresu. To všetko sprevádzalo premiéru BC Komárna v Niké SBL, keď ešte navyše v domácom prostredí privítali Handlovú. Všetko však dopadlo na jednotku, po výsledku 80:65 si mohlo po dlhom čase komárňanské publikum vychutnať radosť z triumfu.

Bolo to presne 605 dní od momentu, kedy naposledy Komárno triumfovalo na svojej palubovke. Vtedy ešte pod známou značkou MBK Rieker Com-Therm zdolalo Lučenec 93:86. Za ten čas sa na juhu Slovenska zmenilo mnohé, jeden rok sa tam nehrala najvyššia súťaž a hlavne, vznikol subjekt BC Komárno. Ten si chcel vybojovať postup z 1. ligy, ale keďže tá bola v sezóne 2019/2020 zrušená, tak napokon prišli do Niké SBL na tzv. „divokú kartu“. A tá sa hneď v úvodnom kole vyplatila, keďže minimálne do stredy bude Komárno na čele ligovej tabuľky.

„Od začiatku zápasu bol každý pod určitým tlakom, Handlová išla do tohto duelu v pozícii skúsenejšieho tímu. Chýbalo nám sebavedomie, ktorým sme sa prezentovali počas prípravy. Krok po kroku sme sa dopracovali k tomu, že sme hrali tak, ako chceme. Všetko v basketbale záleží od toho, ako k zápasu pristúpite a akú energiu do toho dáte. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Veľká vďaka patrí hráčom a hlavne fanúšikom, ktorí v týchto neľahkých časoch prišli a podporili nás. Je to pre nás všetkých dobrý začiatok,“ vrátil sa k duelu s Handlovou tréner Komárna Zlatko Jovanovič.

Jeho tím sa rozbiehal ťažšie, hlavne v prvom polčase ťahal za kratší koniec. Na komárňanskej strane bola badateľná evidentná nervozita, keďže zahadzovali aj ľahké šance, respektíve zbytočne strácali až priveľké množstvo lôpt. To sa zmenilo po prestávke, druhý polčas vyhrali domáci o 21 bodov a Handlovej dovolili dať len 31 bodov.

kn navrat 2

„Nič sa nezmenilo. Basketbalový zápas je proste taký, striedajú sa lepšie a horšie momenty. Povedal som im, nech robia to, čo každý deň na tréningoch a veria si. Všetko vychádzalo z dobrej obrany, dali sme 80 bodov, ale to ma nezaujíma, pre mňa je podstatné to, že sme inkasovali len 65 bodov. V týchto dňoch je v Európe možné vidieť, že mnohým favoritom nevyšiel vstup do novej sezóny. Každý chce vyhrať svoj prvý zápas, vďaka Bohu, že nám sa to podarilo. Najdôležitejšie však je, aby sme verili svojej hre, že vieme s ňou vyhrávať. Táto výhra nám určite dodá sebavedomie, keďže sme mladý a neskúsený tím,“ pokračoval kouč nováčika najvyššej súťaže.

Pri poslednom domácom víťazstve Komárna bol súčasťou tímu americký rozohrávač Jorden Duffy. Ten sa na juh Slovenska vrátil počas tohto leta a bol napokon jednou z ústredných postáv pri výhre nad Handlovou. Vo svojom comebacku v bielo-červenom drese sa prezentoval 24 bodmi.

kn navrat 3

„Myslím si, že prvým víťazstvom sme dali jasný odkaz ligovým konkurentom, že môžeme hrať s každým. Viacerí nám neverili, keďže rok sa v Komárne nehrala najvyššia súťaž. Vyzerali sme však lepšie, ako tomu bolo v príprave. Čo sa týka mňa, tak som rád, že som späť a opäť môžem hrať. Bol som zdrvený z toho, že som jednu sezónu vynechal, ale pomohlo to mojej hre. Dúfam, že to bude pre nás v Komárne dobrý ročník,“ uviedol Duffy.

Foto: Karol Scholtz