• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred rozhodnutím o ďalšom pôsobení si preštudoval krajinu a celú súťaž. Americký rozohrávač Jordon Talley si napokon vybral Handlovú, kde je aktuálne najlepším strelcom tímu a spolu so spoluhráčmi zažíva dobrý štart do sezóny.

Pre playmakera „baníkov“ je to pri tom len tretia profesionálna sezóna, na Slovensko prišiel po pôsobení v gruzínskej Titebi, kde patril k najlepším strelcom tímu a v asistenciách bol dokonca druhý najlepší v celej tamojšej Superlige.

„Urobil som si vlastný prieskum o krajine a súťaži. Slovensko a konkrétne Handlovú som videl ako dobrú možnosť v mojej kariére. Zatiaľ si tu pochvaľujem. Na Slovensku má mnoho ľudí rado basketbal. Je fajn, že môžu chodiť na zápas aj fanúšikovia, aj keď teraz to aktuálne nejde,“ uviedol hráč Handlovej.

Talley prišiel na hornú Nitru v podstate do kompletne nového družstva, z predchádzajúceho ročníka zostal len tréner a Adam Krčmárik. Táto radikálna obmena si minimálne v prvej štvrtine základnej časti sadla, Handlová je s bilanciou 5-4 aktuálne na 4. pozícii. Rovnakú bilanciu má aj tretí Lučenec. Američan sa rýchlo etabloval na novú ligu, priemerne atakuje v zápasoch hranicu 17 bodov, 5 doskokov a 7 asistencií. S pozíciou lídra je už zžitý.

„Nie je to nič nové, v každom lepšom tíme je rozohrávač lídrom. Musíme ešte zlepšiť to, ako hráme na vonkajších palubovkách a potom bude proti nám ešte náročnejšie hrať. Máme za sebou dobrý začiatok, treba sa od toho odraziť,“ myslí si Talley.

DSC01197

V kariére si musel prejsť aj náročnejším obdobím, konkrétne išlo o sezónu 2019/2020. Vtedy zostal Američan zostal bez basketbalu, keďže sa mu nepodarilo nájsť klub. Ako sa s takou situáciou hráč vyrovnáva? „Snažil som sa zostať čo najlepšie pripravený, ak by prišla ponuka. Bolo to o čakaní a následného využitia toho,“ odpovedal hráč Handlovej.

Teraz našťastie prácu má, konkrétne v zeleno-čiernom drese. Spolu so spoluhráčmi patrí k príjemným prekvapeniam aktuálneho ročníka Niké SBL. Ciele Handlovčanov sú teda jasné, pokračovať v nastolenom trende a vrátiť sa do play off. „V každej sezóne mám vždy rovnaký cieľ, vyhrať záverečný zápas ročníka, čo obvykle znamená, že získate majstrovský titul. Snažím sa tiež na sebe pracovať a zlepšovať sa,“ dodal na záver Talley.

Foto: Matúš Potočár