• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po fantastickej nováčikovskej sezóne, korunovanej ziskom bronzu, prišlo v Komárne k tvrdšiemu vytriezveniu. Nevýrazné výsledky, početné zmeny na súpiske, experimenty so zostavou, to všetko patrilo najmä k prvej polovici základnej časti. Postupne sa veci vydali správnym smerom a výsledkom je aktuálna 3-zápasová séria víťazstiev. Po úspechu na Interi sme sa na tieto témy rozprávali s koučom „diablov“ Zlatkom Jovanovičom.

Odpútanie sa od bojov o účasť v play off, sa v priebehu niekoľkých dní a týždňov zmenilo na to, že Komárno môže bez problémov pomýšľať na výhodu domáceho prostredia v prvom kole „vyraďovačky“. Ďalší dobrý výsledok prišiel v hlavnom meste, po skvelej koncovke uspeli proti Interu 84:72. „Áno, vyhrali sme tri razy po sebe. Dôležité je uvedomiť si, že sme zdolali troch rozlične hrajúcich súperov. Dvakrát sme vyhrali vonku, raz doma nad Lučencom. V Prievidzi a Bratislave sa nevyhráva ľahko. Dôležité je, že dokážeme hrať stabilne 40 minút. Znamená to pre nás veľa a chceme v tom samozrejme pokračovať. Proti Interu sme viedli aj o 17 bodov, súper sa dokázal dotiahnuť. Trochu nám v istých častiach zápasu chýbala energia, padli im trojky a bolo vyrovnané. Záver sme však zvládli a dokázali sme zvíťaziť,“ zhodnotil aktuálne výsledky tréner Komárna.

Na konci predošlého roka boli na týždennej báze bežné zmeny na súpiske. Jeden, prípadne viac hráčov skončilo, na ich miesto prišli iní. Spolu doteraz odišlo z komárňanského družstva 5 legionárov a jeden Slovák. „Hovoríme o tom veľmi často. Dnes je veľmi ťažké získavať financie a rovnako tak nájsť kvalitného hráča za rozumnú cenu. Hráča nájdeme, dáme mu krátkodobú zmluvu. Sledujeme, či nám vie pomôcť. Slovenská liga nie je ľahká súťaž, nie každý z hráčov splní podmienky, za ktorých by mohol hrať za Komárno,“ vyjadril sa na túto tému Jovanovič.

IMG 4394

Ak by sme mali nájsť kľúčovú zmenu, tak ňou bol návrat Vuka Djordjeviča. Jedna z kľúčových postáv predošlej sezóny sa vrátila z rumunského Sibiu a svojou osobnosťou lídra ako keby uvoľnila iných hráčov. Zrazu sa Komárnu začalo hrať ľahšie a razom sa dostavili aj želané výsledky. Tie momentálne znamenajú v tabuľke 5. miesto, pričom na tretí Svit strácajú len jednu výhru. „Vuk Djordjevič je dôležitou súčasťou nášho tímu. Bol aj v minulej sezóne hráčom, ktorý pomohol k mnohým víťazstvám a výborným výsledkom. Je hráčom, ktorému dôverujem, pozná systém našej hry. Priniesol do nášho tímu veľmi veľa dobrých vecí,“ povedal kouč „diablov“.

Zaujímavosťou je, že víťazstvá prišli aj po nájdení správnej a stabilnej základnej zostavy. Aký má názor na to samotný tréner? „To, aká je základná zostava, má nejaké príčiny. Dopredu nevieme, kto bude v základe na ďalší zápas. Závisí to od mojich pocitov a od toho, čo vidím v zápasoch a na tréningoch. Vždy sa rozhodujem na základe skúseností a aktuálnej formy jednotlivých hráčov,“ odpovedal Jovanovič.

IMG 4821

Teraz prichádza pre jeho zverencov dôležitá časť sezóny. Play off Alpsko-jadranského pohára, súboj o miesto na Final Four Slovenského pohára a finiš základnej časti Niké SBL. „Do Šibeniku cestujeme na štvrťfinále play off Alpsko-jadranského pohára. Čaká nás plná hala, nie sme v pozícii favorita. Urobíme všetko pre postup, aj keď to bude mimoriadne náročné. V Niké SBL chceme hrať naďalej s touto dobrou energiou, ktorú teraz máme. Neviem, na ktoré miesto po základnej časti budú naše výkony stačiť. Každý zápas budeme hrať už ako by to bolo play off. Bude to ešte veľmi zaujímavé. Urobíme všetko pre čo najlepšie umiestnenie. Sám som zvedavý, na čo to bude stačiť,“ uzatvoril rozhovor bosniacky kormidelník.

Foto: Vladimír Dorňák