• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Formu z predchádzajúcich zápasov pretavili hráči Komárna aj do pohárového víťazstva, v štvrťfinále Eurovia Slovenského pohára vyradili z hry Levických Patriotov.

Komárno sa s Levicami v tejto sezóne stretlo už aj v Alpsko-jadranskom pohári, takže títo dvaja súperi sa už nemali veľmi čím prekvapiť. V pohárovom súboji sa Komárnu podarilo vyhrať nad Levicami v kvalitnom a bojovnom zápase prvý polčas o desať bodov. Tým položili „obuvníci“ základ svojho 14-bodového víťazstva. „Levice sú v tejto sezóne našim častým súperom, takže sme ich mali dobre prečítané. Ničím nás neprekvapili, boli agresívni, bojovnosť však bola na našej strane. Na začiatku štvrtej štvrtiny bol tesný stav, museli sme sa mať na pozore, ale napokon sme to zvládli. Dôležité je pre nás, že sa do bojov vrátil prvý rozohrávač Boban Tomič, ktorý priniesol do hry potrebný pokoj,“ hodnotil zápas najlepší strelec zápasu 17-bodový krídelník Komárna Siniša Bilič.

Levice neodohrali ideálne prvý polčas a potom sa im už ťažko dobiehalo manko na súpera. „Nestalo sa po prvý raz, že nám ušiel prvý polčas. Potom sa vždy nadrieme, kým manko zmažeme a často sa to ani nepodarí. Zápas treba hrať vždy 40 minút, každý výpadok nás môže stáť víťazstvo. Proti Komárnu sme nezahrali dobre v obrane, dostali sme 49 bodov za prvý polčas. My sme mužstvo, ktoré vychádza z agresívnej obrany, dnes to nebolo ono. Ešte sme sa síce dostali do zápasu, vo štvrtej štvrtine to bolo len o dva body, potom sa to však opäť natiahlo v prospech súpera,“ upozorňoval rozohrávač Patriotov Šimon Krajčovič.

Komárno sa môže pripravovať na semifinále Slovenského pohára. V sobotu sa stretne s obhajcom titulu Interom Bratislava. „Som rád, že sme ukázali, že naša forma stúpa, basketbal si užívame. Hráme kolektívne, darí sa aj výsledkovo, dúfam, že tak budeme aj pokračovať. Tešíme sa na Inter, verím, že prekvapíme,“ dodal Bilič.

Pre Levice sa pohárové účinkovanie skončilo priskoro. „Určite sme sklamaní. Bol to prvý tohtosezónny boj o trofej, čakali sme, že budeme dlhšie v hre. Nepozerali sme sa na tabuľkové postavenie. Vieme, že môžeme hrať s každým súperom, pokiaľ plníme všetky pokyny alebo veci, na ktorých sa dohodneme. Bohužiaľ, teraz s tým už nič nespravíme. Musíme sa dať dokopy a pripraviť sa na poslednú štvrtinu základnej časti Eurovia SBL,“ uzavrel Krajčovič.  

Foto: Vladimír Dorňák