• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Slovenský pohár basketbalistov, ktorý sa odohrá 6. až 8. februára 2015 bude niesť názov Budiš Slovenský pohár. Aj v názve sa tak odzrkadlí partnerstvo s významnou spoločnosťou, známym producentom minerálnych vôd a nealkoholických nápojov, ktorý sa rozhodol podporiť slovenský mužský basketbal.

„So spoločnosťou Slovenské pramene a žriedla, ktorej najvýznamnejšou značkou je práve minerálna voda Budiš, sme začali rokovať o možnej spolupráci ešte počas leta,“ hovorí Martin Boško, vrchný riaditeľ SBL a pokračuje: „Som rád, že ich oslovilo spojenie značky Budiš so slovenským mužským basketbalom a stali sa generálnym partnerom Slovenského pohára.“

Novinkou oproti predchádzajúcim ročníkom bude, že štvrťfinále Budiš Slovenského pohára sa bude hrať v štyroch mestách, a to v Bratislave, Komárne, Prievidzi a vo Svite. Semifinálové a finálové boje sa odohrajú v Komárne. Zoznam účastníkov i rozdelenie do dvojíc, resp. pavúka, vychádza z umiestnenia po 18. kole Eurovia SBL, najvyššej súťaže basketbalistov. Pripomíname, že prvenstvo obhajuje Iskra Svit, ktorá vlani senzačne triumfovala na Final-Eight v Bratislave.

Oznámenie o generálnom partnerovi Slovenského pohára prišlo len krátko po tom, čo sa SBL mohla pochváliť iným významným „spojenectvom“. Na mediálnom partnerstve sa totiž dohodla s televíziou SlovakSport TV a denníkom Šport. Televízia SlovakSport je basketbalovým fanúšikom dôverne známa z minulej sezóny, keď ako generálny partner extraligy prinášala priame prenosy z každého kola. Teraz ponúka divákom vybrané zápasy zo stredajších kôl (ich rozpis nájdete na webe basketliga.sk). Okrem toho si fanúšikovia už od začiatku sezóny môžu pozrieť každý zápas naživo prostredníctvom portálu TVCOM a vybrané zápasy aj prostredníctvom internetovej televízie huste.TV.

SBL vzniklo vlani v lete ako združenie všetkých klubov, ktoré pôsobia v najvyššej súťaži basketbalistov. Cieľom bolo, aby si mohli vlastné záležitosti spravovať sami a aby mohli marketingovú a mediálnu prezentáciu ligy pozdvihnúť na kvalitatívne celkom novú úroveň. Neskromným cieľom je zlepšenie servisu pre fanúšikov. To sa darí napĺňať aj vďaka oficiálnej stránke www.basketliga.sk, ktorá okrem aktuálneho spravodajstva ponúka prepracovaný štatistický servis na úrovni, ktorá na Slovensku a zrejme ani v stredoeurópskom regióne nemá konkurenciu. Novinkou sú profesionálne spracované videozáznamy z vybraných stretnutí.

Tu sa však aktivita SBL ani zďaleka nekončí. Vrchný riaditeľ Martin Boško hovorí: „Projekt SBL vznikol len v lete, preto je táto sezóna ešte len akýmsi rozbehom. Teší nás však veľký divácky záujem o súťaž, veď 139 doteraz odohratých zápasov Eurovia SBL videlo takmer 100 000 fanúšikov, a to sezóna ešte len vstupuje do tej najzaujímavejšej časti. Práve divácky záujem o súťaž bol lákadlom aj pre spoločnosť Budiš, aby sa stala našim partnerom.“

 

BUDIŠ SLOVENSKÝ POHÁR 2015

ŠTVRŤFINÁLE (6. februára v Bratislave, Komárne, Prievidzi a Svite)

BK Inter Incheba Bratislava (1. po 18. kole) - VŠEMvs Karlovka Bratislava (8.)

MBK Rieker COM-Therm Komárno (2.) – Eucos Levickí Patrioti (7.)

BC Prievidza (3.) – ŠKP Banská Bystrica (6.)

Iskra Svit (4.) – MBK Baník Handlová (5.)

SEMIFINÁLE (7. februára v Komárne)

1/8 – 4/5

2/7 – 3/6

FINÁLE (8. februára v Komárne)

Víťaz S1 – víťaz S2

 

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK