• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Klubu Býkov Košice vykročili do semifinálovej série proti Interu Bratislava prehrou 62:87 a domácu odvetu mali pôvodne odohrať v stredu 11. apríla. Napokon sa tak stane už zajtra o osemnástej hodine.

„Obidve strany chceli hrať v stredu. S plným rešpektom k Ružomberku sa však dá očakávať, že v stredu budú basketbalistky Good Angels Košice oslavovať majstrovský titul a ak vezmeme do úvahy všetko, čo k tomu patrí, tak odohrať zápas v rovnakej hale by bolo po nich nemožné. Do úvahy prichádzala aj možnosť odohrať zápas o pol tretej, či tretej, ale to by nebolo férové voči našim fanúšikom, ktorí sú v tom čase v práci či v školách. Navrhli sme teda štvrtok, Inter s tým nesúhlasil a navrhol utorok. Rozhodnúť teda musel vrchný riaditeľ ligy, pán Mičuda. On určil termín zápasu na utorok,“ objasnil dôvody presunu termínu zápasu športový manažér klubu Richard Leško.

Fanúšikom Košíc určite ako prvé napadne, že Peter Mičuda rozhodol ako dlhoročný „interista“ v prospech klubu, ku ktorému ho viaže minulosť. Richard Leško však nechce rozdúchavať zbytočné vášne. „Argumentom bolo, že prestávka medzi utorkom a sobotou je väčšia ako keby sa hralo vo štvrtok. My sme teda ten utorok prijali. Či utorok, alebo štvrtok, tento zápas chceme vyhrať a tešíme sa na podporu našich fanúšikov.“

Dôležitosť druhého semifinále je „býkom“ zrejmá.

„Všetci sa na tento zápase tešíme. Zregenerovali sme a cítime silnú motiváciu. Verím, že sa budeme v našej hale prezentovať s energiou a doma podávame oveľa lepšie výkony. Tešíme sa aj na podporu našich priaznivcov,“ uviedol tréner Miljan Čurovič, ktorý prijal utorkový termín ako fakt. „Jeden deň oddychu nám stačil. Dnes trochu potrénujeme a pripravíme sa zodpovedne na zápas. Nevieme sa dočkať zápasu a keďže je už termín rozhodnutý, je nám jedno, či to bude v utorok, alebo vo štvrtok.“

Fanúšikov mužského basketbalu poteší určite aj správa, že vstupné na druhý semifinálový zápas KB Košice proti Interu Bratislava bude zadarmo.

„Rozhodli sme sa tak poďakovať fanúšikom za celosezónnu priazeň a zároveň sa im aj trošku revanšovať za trpezlivosť, ktorú museli preukázať pri čakaní na termín tohto zápasu,“ vyslovil sa Richard Leško, podľa ktorého bude utorkový cieľ „býkov“ jasný. „Do konca sezóny chceme vyhrať doma všetky zápasy a tak máme v hlavách iba víťazstvo. Toto je už vojna, play-off. Pôjde tak o srdce a bojovnosť. V tejto fáze série musia byť chcenie a adrenalín väčšie ako vplyv nejakej únavy. O tej sa môžeme baviť až v závere série.“

Semifinále sa ešte ani poriadne nerozbehlo a už po prvom zápase vypukla slovná prestrelka, do ktorej sa zapojili tréneri oboch tímov.

„Emócie patria k športu. Áno, sú tam i takéto faktory, ktoré môžu prispieť k zatraktívneniu série, ale v konečnom dôsledku rozhodne basketbalový kumšt hráčov na ihrisku,“ dodal športový manažér KB Košice Richard Leško.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk