• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Z útrob handlovskej športovej haly vyšlo ďalšie meno, ktoré rozšíri súpisku „Baníkov“ v nastávajúcom ligovom ročníku. Kvarteto Slovákov doplnil dvadsaťdeväťročný center Lukáš Hoferica.

Jeho prvé basketbalové kroky začínali pod Dubňom, v drese Žiliny. Rodák z Martina má okrem domovského klubu spod Dubňa, za sebou pôsobenie v bratislavskej Karlovke, ktorej dres obliekal v troch sezónach a v ligovom ročníku 2016/2017 získal majstrovský titul s bratislavským Interom.

Vlani pôsobil v Komárne a za „obuvníkov“ odohral 35 zápasov. V nich trávil na palubovke v priemere 23 minút, zaznamenával 7,5 bodu, 3,9 doskoku a 1,0 asistencie. „Ponuka z Handlovej prišla už v závere uplynulej sezóny, po tom, ako sme s Komárnom neúspešne zavŕšili semifinálové boje. Okrem Handlovej som dostal ešte niekoľko ponúk. Napokon ma presvedčili vízie a ciele Handlovčanov, ktorými je tabuľkový posun. Teší ma, že môžem byť súčasťou týchto plánov a práve preto som zamieril na hornú Nitru,“ skonštatoval Hoferica.

O konkrétnych cieľoch je ale podľa martinského rodáka ešte priskoro hovoriť. „Keďže v tejto chvíli stále nie je jasné, aké mená budú figurovať na našej súpiske, ťažko sa mi hovorí o tímových cieľoch. Prvý pozitívny impulz ale vidím v angažovaní perspektívneho slovenského trénera Tordu, ktorého veľmi dobre poznám ešte zo svojich mládežníckych čias. Jediné, čo môžem za seba povedať je, že od svojho nového tímu očakávam najmä domáce víťazstvá a divácky atraktívny basketbal, v ktorom nebudeme len tak ľahko darovať body svojim súperom. Verím, že budeme nepríjemným celkom ako doma, tak aj na hosťujúcich palubovkách. Mojim želaním je, aby sme opäť zaplnili handlovskú športovú halu do posledného miesta,“ povedal charizmatický žilinský odchovanec.

Reprezentant Slovenska v 3×3 basketbale sa aj počas letných mesiacov udržiava v kondícii a do tréningového procesu chce vstúpiť pripravený. „Počas ligového voľna individuálne trénujem a môžem skonštatovať, že po fyzickej stránke sa cítim vynikajúco. Na sezónu v handlovskom drese sa veľmi teším a verím, že na jej konci budú dôvody na oslavy,“ uzavrel rozhovor Lukáš Hoferica.

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: Lukáš Droppan